Speltpasta met verse tomatensaus
Speltpasta met verse tomatensaus

Speltpasta met verse tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 88.2 g
Eiwit 25.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij de gegrilde paprika's in stukken.

  4. Snij de aubergines in de lengte in 2 en snij daarna in halvemaantjes.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in 4. Verwijder de pitjes en snij daarna in grove stukken.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Snij de mozzarella in kleine stukken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de stukken tomaat toe, kruid met peper en zout en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en stoof de aubergineblokjes 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de aubergineblokjes en de stukken gegrilde paprika toe aan de tomatensaus.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en giet er de saus over. Werk af met de rucola, de stukjes mozzarella en de geroosterde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij de gegrilde paprika's in stukken.

  4. Snij de aubergines in de lengte in 2 en snij daarna in halvemaantjes.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in 4. Verwijder de pitjes en snij daarna in grove stukken.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Snij de mozzarella in kleine stukken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de stukken tomaat toe, kruid met peper en zout en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en stoof de aubergineblokjes 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de aubergineblokjes en de stukken gegrilde paprika toe aan de tomatensaus.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en giet er de saus over. Werk af met de rucola, de stukjes mozzarella en de geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 676 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 88.2 g
Eiwit 25.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal