- Bewaar
- Bewaar
Spiering met champignons en quinoa
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Hak de blaadjes peterselie grof.
-
Spoel de quinoa goed onder koud water.
-
Kruid het vlees aan elke kant met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in 5 dl groentebouillon.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en bak de diepgevroren champignonschijfjes op een hoog vuur. Doe dit in verschillende keren, zodat de pan niet te vol ligt. Haal de champignons telkens uit de pan en zet opzij.
-
Smelt de boter in dezelfde pan en bak de spieringen ± 2 min. aan elke kant mooi bruin.
-
Doe de champignons opnieuw in de pan en overgiet met 1,5 dl groentebouillon.
-
Voeg de zure room en het fijngesnipperde knoflook toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur, tot het vlees gaar is.
-
Afwerking:
-
Serveer de spiering met wat champignonsaus en de quinoa. Strooi wat grofgehakte peterselie over de saus.
Creatief met restjes Warm het restje de dag nadien opnieuw op. Meng het vlees en de champignonsaus eerst onder de quinoa. Zo wordt het gerecht nog sappiger en smakelijker.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Hak de blaadjes peterselie grof.
-
Spoel de quinoa goed onder koud water.
-
Kruid het vlees aan elke kant met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in 5 dl groentebouillon.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en bak de diepgevroren champignonschijfjes op een hoog vuur. Doe dit in verschillende keren, zodat de pan niet te vol ligt. Haal de champignons telkens uit de pan en zet opzij.
-
Smelt de boter in dezelfde pan en bak de spieringen ± 2 min. aan elke kant mooi bruin.
-
Doe de champignons opnieuw in de pan en overgiet met 1,5 dl groentebouillon.
-
Voeg de zure room en het fijngesnipperde knoflook toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur, tot het vlees gaar is.
-
Afwerking:
-
Serveer de spiering met wat champignonsaus en de quinoa. Strooi wat grofgehakte peterselie over de saus.
Creatief met restjes Warm het restje de dag nadien opnieuw op. Meng het vlees en de champignonsaus eerst onder de quinoa. Zo wordt het gerecht nog sappiger en smakelijker.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard