Spiering met champignons en quinoa

Spiering met champignons en quinoa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 45.2 g
Eiwit 47.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  5. Hak de blaadjes peterselie grof.

  6. Spoel de quinoa goed onder koud water.

  7. Kruid het vlees aan elke kant met zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in 5 dl groentebouillon.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en bak de diepgevroren champignonschijfjes op een hoog vuur. Doe dit in verschillende keren, zodat de pan niet te vol ligt. Haal de champignons telkens uit de pan en zet opzij.

  11. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de spieringen ± 2 min. aan elke kant mooi bruin.

  12. Doe de champignons opnieuw in de pan en overgiet met 1,5 dl groentebouillon.

  13. Voeg de zure room en het fijngesnipperde knoflook toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur, tot het vlees gaar is.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de spiering met wat champignonsaus en de quinoa. Strooi wat grofgehakte peterselie over de saus.

Tip

Creatief met restjes Warm het restje de dag nadien opnieuw op. Meng het vlees en de champignonsaus eerst onder de quinoa. Zo wordt het gerecht nog sappiger en smakelijker.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  5. Hak de blaadjes peterselie grof.

  6. Spoel de quinoa goed onder koud water.

  7. Kruid het vlees aan elke kant met zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Kook de quinoa 20 min. afgedekt gaar in 5 dl groentebouillon.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en bak de diepgevroren champignonschijfjes op een hoog vuur. Doe dit in verschillende keren, zodat de pan niet te vol ligt. Haal de champignons telkens uit de pan en zet opzij.

  11. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de spieringen ± 2 min. aan elke kant mooi bruin.

  12. Doe de champignons opnieuw in de pan en overgiet met 1,5 dl groentebouillon.

  13. Voeg de zure room en het fijngesnipperde knoflook toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur, tot het vlees gaar is.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de spiering met wat champignonsaus en de quinoa. Strooi wat grofgehakte peterselie over de saus.

Tip

Creatief met restjes Warm het restje de dag nadien opnieuw op. Meng het vlees en de champignonsaus eerst onder de quinoa. Zo wordt het gerecht nog sappiger en smakelijker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 45.2 g
Eiwit 47.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard

Bekijk het recept digitaal