- Bewaar

- Bewaar
Spiering met geroosterde krieltjes, pompoen en venkel
Onze drankensuggesties
Bier Bush Amber Amberbier Wijn Gérard Bertrand Réserve A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verdeel de takjes rozemarijn in stukken.
-
Pel de knoflookteentjes en snij in 2.
-
Snij de rode uien in partjes.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij het venkelgroen af en snipper fijn (hou apart voor de afwerking). Snij de venkel in hapklare stukken.
-
Snij de butternutpompoen in de lengte in 2, verwijder de draden en de pitten. Verwijder de schil en snij in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de butternutpompoen, de krielaardappelen, de venkel, het knoflook, de takjes rozemarijn en de rode ui naast elkaar. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het vlees 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Giet 1 dl water in de pan en maak de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees en de geroosterde krieltjes en groenten over de borden. Lepel wat saus over het vlees. Werk af met het venkelgroen.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Kook 60 g geschilde krielaardappelen 20 min. in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 50 g geschilde butternutpompoen en 50 g venkel toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Bush Amber Amberbier Wijn Gérard Bertrand Réserve A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verdeel de takjes rozemarijn in stukken.
-
Pel de knoflookteentjes en snij in 2.
-
Snij de rode uien in partjes.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij het venkelgroen af en snipper fijn (hou apart voor de afwerking). Snij de venkel in hapklare stukken.
-
Snij de butternutpompoen in de lengte in 2, verwijder de draden en de pitten. Verwijder de schil en snij in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de butternutpompoen, de krielaardappelen, de venkel, het knoflook, de takjes rozemarijn en de rode ui naast elkaar. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het vlees 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Giet 1 dl water in de pan en maak de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees en de geroosterde krieltjes en groenten over de borden. Lepel wat saus over het vlees. Werk af met het venkelgroen.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Kook 60 g geschilde krielaardappelen 20 min. in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 50 g geschilde butternutpompoen en 50 g venkel toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bush Amber Amberbier Wijn Gérard Bertrand Réserve A.O.P. Languedoc