Spiering met geroosterde krieltjes, pompoen en venkel
Spiering met geroosterde krieltjes, pompoen en venkel

Spiering met geroosterde krieltjes, pompoen en venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 7.7 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 41.8 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verdeel de takjes rozemarijn in stukken.

  4. Pel de knoflookteentjes en snij in 2.

  5. Snij de rode uien in partjes.

  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  7. Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij het venkelgroen af en snipper fijn (hou apart voor de afwerking). Snij de venkel in hapklare stukken.

  8. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2, verwijder de draden en de pitten. Verwijder de schil en snij in halvemaantjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de butternutpompoen, de krielaardappelen, de venkel, het knoflook, de takjes rozemarijn en de rode ui naast elkaar. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het vlees 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Giet 1 dl water in de pan en maak de braadresten los met een houten lepel.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het vlees en de geroosterde krieltjes en groenten over de borden. Lepel wat saus over het vlees. Werk af met het venkelgroen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Kook 60 g geschilde krielaardappelen 20 min. in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 50 g geschilde butternutpompoen en 50 g venkel toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verdeel de takjes rozemarijn in stukken.

  4. Pel de knoflookteentjes en snij in 2.

  5. Snij de rode uien in partjes.

  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  7. Snij de venkel in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij het venkelgroen af en snipper fijn (hou apart voor de afwerking). Snij de venkel in hapklare stukken.

  8. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2, verwijder de draden en de pitten. Verwijder de schil en snij in halvemaantjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de butternutpompoen, de krielaardappelen, de venkel, het knoflook, de takjes rozemarijn en de rode ui naast elkaar. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het vlees 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Giet 1 dl water in de pan en maak de braadresten los met een houten lepel.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het vlees en de geroosterde krieltjes en groenten over de borden. Lepel wat saus over het vlees. Werk af met het venkelgroen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Kook 60 g geschilde krielaardappelen 20 min. in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 50 g geschilde butternutpompoen en 50 g venkel toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 7.7 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 41.8 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Amber Amberbier Wijn Gérard Bertrand Réserve A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal