Spiesje van scampi en ananas
Spiesje van scampi en ananas

Spiesje van scampi en ananas

15 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 33 kcal
Vet 1.7 g
Koolhydraat 2.5 g
Eiwit 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 2 op 2 cm. Kook ze in 5 min. beetgaar en laat uitlekken. Meng de paprikablokjes met cayennepeper en roer onder de scampi's.

  3. Leg de scampimengeling in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en kruid met het paprikapoeder. Laat gedurende 5 min. grillen in de oven. Schil ondertussen de ananas en snij in driehoekjes. Maak prikkertjes met telkens een scampi, een ananasdriehoekje en een stukje paprika.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 2 op 2 cm. Kook ze in 5 min. beetgaar en laat uitlekken. Meng de paprikablokjes met cayennepeper en roer onder de scampi's.

  3. Leg de scampimengeling in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en kruid met het paprikapoeder. Laat gedurende 5 min. grillen in de oven. Schil ondertussen de ananas en snij in driehoekjes. Maak prikkertjes met telkens een scampi, een ananasdriehoekje en een stukje paprika.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 33 kcal
Vet 1.7 g
Koolhydraat 2.5 g
Eiwit 1.8 g

Bekijk het recept digitaal