Spinazie-aardbeiensalade met Berloumi
Spinazie-aardbeiensalade met Berloumi

Spinazie-aardbeiensalade met Berloumi

30 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 917 kcal
Energie 3837 kj
Vet 50.1 g
Verzadigd vet 29.2 g
Koolhydraat 52.4 g
Suiker 15.6 g
Vezel 11 g
Eiwit 33.3 g
Zout 4 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze in 2. Kook ze ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snij intussen het brood en de Berloumi in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de brood- en Berloumiblokjes 2 à 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de krieltjes (instructies: zie verpakking).

  5. Snij de rode ui in ringen en de aardbeien in 2.

  6. Meng de mosterd met de honing, de azijn en het water . Kruid met peper en zout.

  7. Meng de prinsessenbonen met de krieltjes en de rode ui. Hussel er voorzichtig de spinazie en aardbeien onder en verdeel over diepe borden. Werk af met de brood- en Berloumiblokjes. Serveer met de honing-mosterdvinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze in 2. Kook ze ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snij intussen het brood en de Berloumi in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de brood- en Berloumiblokjes 2 à 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de krieltjes (instructies: zie verpakking).

  5. Snij de rode ui in ringen en de aardbeien in 2.

  6. Meng de mosterd met de honing, de azijn en het water . Kruid met peper en zout.

  7. Meng de prinsessenbonen met de krieltjes en de rode ui. Hussel er voorzichtig de spinazie en aardbeien onder en verdeel over diepe borden. Werk af met de brood- en Berloumiblokjes. Serveer met de honing-mosterdvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 917 kcal
Energie 3837 kj
Vet 50.1 g
Verzadigd vet 29.2 g
Koolhydraat 52.4 g
Suiker 15.6 g
Vezel 11 g
Eiwit 33.3 g
Zout 4 g
natrium 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië Bier Rodenbach Fruitage roodbruin bier

Bekijk het recept digitaal