Spinazie met room
Spinazie met room

Spinazie met room

10 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 2.9 g
Eiwit 9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de spinazie goed slinken op het vuur in 1 eetl. olijfolie, zonder water toe te voegen. Roer goed.

  3. Laat uitlekken en pers de spinazie goed uit. Hak ze grof, en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Verwarm 4 eetl. room in een kookpot en doe er de spinazie bij.

  5. Afwerking:
  6. Dien op met bv. viskrokantjes of fishsticks.

Tip

Wil u de spinazie nog fijner: draai dan de uitgelekte en goed uitgeperste spinazie door de roerzeef. Voeg indien nodig nog wat meer room en een nootje boter toe, om een smeuïge mousse te bekomen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de spinazie goed slinken op het vuur in 1 eetl. olijfolie, zonder water toe te voegen. Roer goed.

  3. Laat uitlekken en pers de spinazie goed uit. Hak ze grof, en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Verwarm 4 eetl. room in een kookpot en doe er de spinazie bij.

  5. Afwerking:
  6. Dien op met bv. viskrokantjes of fishsticks.

Tip

Wil u de spinazie nog fijner: draai dan de uitgelekte en goed uitgeperste spinazie door de roerzeef. Voeg indien nodig nog wat meer room en een nootje boter toe, om een smeuïge mousse te bekomen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 2.9 g
Eiwit 9 g

Bekijk het recept digitaal