Spinaziepasta met zeevruchtensaus
Spinaziepasta met zeevruchtensaus

Spinaziepasta met zeevruchtensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 78 g
Suiker 6 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 36.7 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  4. Snij de platte peterselie grof.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet en prak in stukjes met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook, het pepertje en de gember 1 min.

  10. Voeg de diepgevroren zeevruchten en de kerstomaten toe en laat 3 à 5 min. bakken.

  11. Roer er de tonijn, de peterselie en de roomkaas onder en kruid met peper en zout. Meng de zeevruchtensaus onder de tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  4. Snij de platte peterselie grof.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet en prak in stukjes met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook, het pepertje en de gember 1 min.

  10. Voeg de diepgevroren zeevruchten en de kerstomaten toe en laat 3 à 5 min. bakken.

  11. Roer er de tonijn, de peterselie en de roomkaas onder en kruid met peper en zout. Meng de zeevruchtensaus onder de tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 78 g
Suiker 6 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 36.7 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Tripel Blond abdijbier Wijn Veneto I.G.T. `Garganega' Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal