Spinaziesalade met parmezaanschilfers
Spinaziesalade met parmezaanschilfers

Spinaziesalade met parmezaanschilfers

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 162 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 7.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Plet het knoflookteentje.

  4. Rasp de parmezaan in schilfers.

  5. Hak de blaadjes basilicum fijn en meng er de spinazieblaadjes onder.

  6. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de zure room en het knoflook. Kruid met peper en zout. Meng dit sausje onder de spinazie en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en de schilfers parmezaan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Plet het knoflookteentje.

  4. Rasp de parmezaan in schilfers.

  5. Hak de blaadjes basilicum fijn en meng er de spinazieblaadjes onder.

  6. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de zure room en het knoflook. Kruid met peper en zout. Meng dit sausje onder de spinazie en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en de schilfers parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 162 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 7.7 g

Bekijk het recept digitaal