Spinazieslaatje met asperges
Spinazieslaatje met asperges

Spinazieslaatje met asperges

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 9.4 g
Koolhydraat 2.3 g
Eiwit 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ze ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in stukjes van 3 cm.

  2. Verwijder grotendeels de steeltjes van de spinazieblaadjes.

  3. Snij de radijzen in schijfjes.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Meng de asperges, de spinazie, de rucola, de radijzen en de kerstomaten in een slakom.

  6. Meng de olie met de appelazijn en de zure room tot een homogene saus. Kruid met peper en zout.

  7. Dien deze salade op als bijgerecht bij een quiche en geef er de vinaigrette apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ze ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in stukjes van 3 cm.

  2. Verwijder grotendeels de steeltjes van de spinazieblaadjes.

  3. Snij de radijzen in schijfjes.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Meng de asperges, de spinazie, de rucola, de radijzen en de kerstomaten in een slakom.

  6. Meng de olie met de appelazijn en de zure room tot een homogene saus. Kruid met peper en zout.

  7. Dien deze salade op als bijgerecht bij een quiche en geef er de vinaigrette apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 9.4 g
Koolhydraat 2.3 g
Eiwit 1.2 g

Bekijk het recept digitaal