Spinaziewafeltjes met kleurrijke toppings
Spinaziewafeltjes met kleurrijke toppings

Spinaziewafeltjes met kleurrijke toppings

Ontbijt
9 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 19.6 g
Suiker 11.5 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 11.8 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snij de dadels in stukken.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Hak de pistachenoten en de babyspinazie grof.

  6. Snij 1 banaan in grove stukken.

  7. Snij de andere 1/2 banaan in fijne plakjes en besprenkel met het citroensap.

  8. Bereiding:
  9. Doe de kikkererwten in een hogemaat beker samen met de andere ingrediënten voor de chocoladespread (behalve het kokospoeder). Mix tot een gladde massa in de blender of met de staafmixer.

  10. Mix de eieren, het amandelpoeder, de speltbloem, de stukken banaan, de spinazie, 125 g cottage cheese, het bakpoeder en een snuifje zout in een grote mengkom.

  11. Doe 1/2 eetl. boter op het hete wafelijzer en strijk wat open tot het ijzer goed is ingevet. Schep er een portie beslag op. Bak de wafels een paar min. goudbruin. Maak zo 9 wafels.

  12. Doe intussen de blauwe bessen in een steelpannetje en verwarm ze 5 min. op een zacht vuur. Roer af en toe.

  13. Afwerking:
  14. Werk 3 wafels af met het yoghurtalternatief en de confituur. Roer door elkaar tot een aardbeienswirl en verdeel er de plakjes banaan over.

  15. Werk 3 wafels af met 4 eetl. cottage cheese, schep er de warme blauwe bessen op en bestrooi met de pistachenoten.

  16. Werk 3 wafels af met de chocoladespread en bestrooi met het kokospoeder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snij de dadels in stukken.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Hak de pistachenoten en de babyspinazie grof.

  6. Snij 1 banaan in grove stukken.

  7. Snij de andere 1/2 banaan in fijne plakjes en besprenkel met het citroensap.

  8. Bereiding:
  9. Doe de kikkererwten in een hogemaat beker samen met de andere ingrediënten voor de chocoladespread (behalve het kokospoeder). Mix tot een gladde massa in de blender of met de staafmixer.

  10. Mix de eieren, het amandelpoeder, de speltbloem, de stukken banaan, de spinazie, 125 g cottage cheese, het bakpoeder en een snuifje zout in een grote mengkom.

  11. Doe 1/2 eetl. boter op het hete wafelijzer en strijk wat open tot het ijzer goed is ingevet. Schep er een portie beslag op. Bak de wafels een paar min. goudbruin. Maak zo 9 wafels.

  12. Doe intussen de blauwe bessen in een steelpannetje en verwarm ze 5 min. op een zacht vuur. Roer af en toe.

  13. Afwerking:
  14. Werk 3 wafels af met het yoghurtalternatief en de confituur. Roer door elkaar tot een aardbeienswirl en verdeel er de plakjes banaan over.

  15. Werk 3 wafels af met 4 eetl. cottage cheese, schep er de warme blauwe bessen op en bestrooi met de pistachenoten.

  16. Werk 3 wafels af met de chocoladespread en bestrooi met het kokospoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 19.6 g
Suiker 11.5 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 11.8 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St Feuillien Blond Blond abdijbier Wijn Coteaux du Layon A.O.P. 'Elysis'

Bekijk het recept digitaal