- Bewaar

- Bewaar
Spinaziewafeltjes met kleurrijke toppings
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Blond Blond abdijbier Wijn Coteaux du Layon A.O.P. 'Elysis'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Snij de dadels in stukken.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Hak de pistachenoten en de babyspinazie grof.
-
Snij 1 banaan in grove stukken.
-
Snij de andere 1/2 banaan in fijne plakjes en besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Doe de kikkererwten in een hogemaat beker samen met de andere ingrediënten voor de chocoladespread (behalve het kokospoeder). Mix tot een gladde massa in de blender of met de staafmixer.
-
Mix de eieren, het amandelpoeder, de speltbloem, de stukken banaan, de spinazie, 125 g cottage cheese, het bakpoeder en een snuifje zout in een grote mengkom.
-
Doe 1/2 eetl. boter op het hete wafelijzer en strijk wat open tot het ijzer goed is ingevet. Schep er een portie beslag op. Bak de wafels een paar min. goudbruin. Maak zo 9 wafels.
-
Doe intussen de blauwe bessen in een steelpannetje en verwarm ze 5 min. op een zacht vuur. Roer af en toe.
-
Afwerking:
-
Werk 3 wafels af met het yoghurtalternatief en de confituur. Roer door elkaar tot een aardbeienswirl en verdeel er de plakjes banaan over.
-
Werk 3 wafels af met 4 eetl. cottage cheese, schep er de warme blauwe bessen op en bestrooi met de pistachenoten.
-
Werk 3 wafels af met de chocoladespread en bestrooi met het kokospoeder.
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Blond Blond abdijbier Wijn Coteaux du Layon A.O.P. 'Elysis'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Snij de dadels in stukken.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Hak de pistachenoten en de babyspinazie grof.
-
Snij 1 banaan in grove stukken.
-
Snij de andere 1/2 banaan in fijne plakjes en besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Doe de kikkererwten in een hogemaat beker samen met de andere ingrediënten voor de chocoladespread (behalve het kokospoeder). Mix tot een gladde massa in de blender of met de staafmixer.
-
Mix de eieren, het amandelpoeder, de speltbloem, de stukken banaan, de spinazie, 125 g cottage cheese, het bakpoeder en een snuifje zout in een grote mengkom.
-
Doe 1/2 eetl. boter op het hete wafelijzer en strijk wat open tot het ijzer goed is ingevet. Schep er een portie beslag op. Bak de wafels een paar min. goudbruin. Maak zo 9 wafels.
-
Doe intussen de blauwe bessen in een steelpannetje en verwarm ze 5 min. op een zacht vuur. Roer af en toe.
-
Afwerking:
-
Werk 3 wafels af met het yoghurtalternatief en de confituur. Roer door elkaar tot een aardbeienswirl en verdeel er de plakjes banaan over.
-
Werk 3 wafels af met 4 eetl. cottage cheese, schep er de warme blauwe bessen op en bestrooi met de pistachenoten.
-
Werk 3 wafels af met de chocoladespread en bestrooi met het kokospoeder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Blond Blond abdijbier Wijn Coteaux du Layon A.O.P. 'Elysis'