- Bewaar

- Bewaar
Spirelli al salmone in gorgonzolasaus
Onze drankensuggesties
Wijn Negroamaro Rosato - I.G.T. Salento - Piana del Sole - Italië Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepgevroren zalm oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij alle groenten in blokjes van ± 1/2 cm.
-
Rits de blaadjes van de tijmtakjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot. Stoof de sjalot en paprikablokjes ± 2 min. Voeg de rest van de groenten toe en laat even mee stoven. Kruid met de oregano, peper en zout. Roer regelmatig om. Dek af en laat 20 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verkruimel ondertussen de gorgonzola en rasp de parmezaan. Verdeel de zalmfilets in 4 gelijke stukken.
-
Doe de boter en room in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg de verkruimelde gorgonzola toe. Roer tot de kaas is gesmolten. Voeg de tijm toe en kruid met peper.
-
Meng de pasta onder de groenten en schep in een ovenschotel. Schik de stukken zalm erop. Giet de saus erover. Bestrooi met de geraspte parmezaan en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groene salade.
Probeer deze lekkere groene salade: meng enkele rucolablaadjes met jonge slamix. Strooi er wat fijngesnipperde lente-uitjes of bieslook over en werk af met een vinaigrette op basis van graanmosterd. U kan eventueel nog gekookte rodebietstaafjes toevoegen.
Onze drankensuggesties
Wijn Negroamaro Rosato - I.G.T. Salento - Piana del Sole - Italië Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepgevroren zalm oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij alle groenten in blokjes van ± 1/2 cm.
-
Rits de blaadjes van de tijmtakjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot. Stoof de sjalot en paprikablokjes ± 2 min. Voeg de rest van de groenten toe en laat even mee stoven. Kruid met de oregano, peper en zout. Roer regelmatig om. Dek af en laat 20 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verkruimel ondertussen de gorgonzola en rasp de parmezaan. Verdeel de zalmfilets in 4 gelijke stukken.
-
Doe de boter en room in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg de verkruimelde gorgonzola toe. Roer tot de kaas is gesmolten. Voeg de tijm toe en kruid met peper.
-
Meng de pasta onder de groenten en schep in een ovenschotel. Schik de stukken zalm erop. Giet de saus erover. Bestrooi met de geraspte parmezaan en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groene salade.
Probeer deze lekkere groene salade: meng enkele rucolablaadjes met jonge slamix. Strooi er wat fijngesnipperde lente-uitjes of bieslook over en werk af met een vinaigrette op basis van graanmosterd. U kan eventueel nog gekookte rodebietstaafjes toevoegen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Negroamaro Rosato - I.G.T. Salento - Piana del Sole - Italië Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou