Spirelli al salmone in gorgonzolasaus
Spirelli al salmone in gorgonzolasaus

Spirelli al salmone in gorgonzolasaus

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1112 kcal
Vet 60.3 g
Koolhydraat 79.8 g
Eiwit 61.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepgevroren zalm oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij alle groenten in blokjes van ± 1/2 cm.

  6. Rits de blaadjes van de tijmtakjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot. Stoof de sjalot en paprikablokjes ± 2 min. Voeg de rest van de groenten toe en laat even mee stoven. Kruid met de oregano, peper en zout. Roer regelmatig om. Dek af en laat 20 min. op een zacht vuur sudderen.

  10. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Verkruimel ondertussen de gorgonzola en rasp de parmezaan. Verdeel de zalmfilets in 4 gelijke stukken.

  12. Doe de boter en room in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg de verkruimelde gorgonzola toe. Roer tot de kaas is gesmolten. Voeg de tijm toe en kruid met peper.

  13. Meng de pasta onder de groenten en schep in een ovenschotel. Schik de stukken zalm erop. Giet de saus erover. Bestrooi met de geraspte parmezaan en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met een groene salade.

Tip

Probeer deze lekkere groene salade: meng enkele rucolablaadjes met jonge slamix. Strooi er wat fijngesnipperde lente-uitjes of bieslook over en werk af met een vinaigrette op basis van graanmosterd. U kan eventueel nog gekookte rodebietstaafjes toevoegen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepgevroren zalm oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij alle groenten in blokjes van ± 1/2 cm.

  6. Rits de blaadjes van de tijmtakjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot. Stoof de sjalot en paprikablokjes ± 2 min. Voeg de rest van de groenten toe en laat even mee stoven. Kruid met de oregano, peper en zout. Roer regelmatig om. Dek af en laat 20 min. op een zacht vuur sudderen.

  10. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Verkruimel ondertussen de gorgonzola en rasp de parmezaan. Verdeel de zalmfilets in 4 gelijke stukken.

  12. Doe de boter en room in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg de verkruimelde gorgonzola toe. Roer tot de kaas is gesmolten. Voeg de tijm toe en kruid met peper.

  13. Meng de pasta onder de groenten en schep in een ovenschotel. Schik de stukken zalm erop. Giet de saus erover. Bestrooi met de geraspte parmezaan en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met een groene salade.

Tip

Probeer deze lekkere groene salade: meng enkele rucolablaadjes met jonge slamix. Strooi er wat fijngesnipperde lente-uitjes of bieslook over en werk af met een vinaigrette op basis van graanmosterd. U kan eventueel nog gekookte rodebietstaafjes toevoegen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1112 kcal
Vet 60.3 g
Koolhydraat 79.8 g
Eiwit 61.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Negroamaro Rosato - I.G.T. Salento - Piana del Sole - Italië Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal