Spirelli met cheddar en schorseneren
Spirelli met cheddar en schorseneren

Spirelli met cheddar en schorseneren

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1050 kcal
Vet 55.3 g
Koolhydraat 94.6 g
Eiwit 43.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de selder in reepjes. Snij de champignons in 4.

  2. Rasp de cheddarkaas en hou 3 eetl. apart voor het bestrooien van de pastaschotel.

  3. Bak de champignons 5 min. al roerend in 1 eetl. hete olijfolie.

  4. Bak de diepgevroren schorseneren gedurende 15 min. al roerend in 2 eetl. hete olijfolie, tot ze beetgaar zijn en lichtjes bruin kleuren.

  5. Maak de kaassaus: laat de boter smelten en roer er de bloem door. Laat even bakken en leng al roerend aan met de melk. Voeg de tijm toe en laat 5 min. al roerend pruttelen. Haal van het vuur en roer er de kaas, de nootmuskaat en de mosterd door. Kruid met peper en zout.

  6. Kook de pasta samen met de selderreepjes beetgaar in lichtgezouten water (tijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de gebakken champignons onder.

  7. Schep de saus over de pasta, bestrooi met de noten en 3 eetl. kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de selder in reepjes. Snij de champignons in 4.

  2. Rasp de cheddarkaas en hou 3 eetl. apart voor het bestrooien van de pastaschotel.

  3. Bak de champignons 5 min. al roerend in 1 eetl. hete olijfolie.

  4. Bak de diepgevroren schorseneren gedurende 15 min. al roerend in 2 eetl. hete olijfolie, tot ze beetgaar zijn en lichtjes bruin kleuren.

  5. Maak de kaassaus: laat de boter smelten en roer er de bloem door. Laat even bakken en leng al roerend aan met de melk. Voeg de tijm toe en laat 5 min. al roerend pruttelen. Haal van het vuur en roer er de kaas, de nootmuskaat en de mosterd door. Kruid met peper en zout.

  6. Kook de pasta samen met de selderreepjes beetgaar in lichtgezouten water (tijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de gebakken champignons onder.

  7. Schep de saus over de pasta, bestrooi met de noten en 3 eetl. kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1050 kcal
Vet 55.3 g
Koolhydraat 94.6 g
Eiwit 43.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Château Crillon A.C. Côtes-du-Ventoux

Bekijk het recept digitaal