Spirelli met geitenkaas, spek en champignons
Spirelli met geitenkaas, spek en champignons

Spirelli met geitenkaas, spek en champignons

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 29 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de champignons in stukjes. Snipper de sjalot en de lente-uitjes fijn.

  2. Snipper de peterselie fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Bak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  4. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  5. Roerbak intussen de fijngesnipperde sjalot 1 min. in de pan van de spekblokjes. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Roer af en toe om.

  6. Giet er de lichte room bij en kruid met de tijm, het paprikapoeder en de cayennepeper. Laat 2 min. sudderen. Meng de spekblokjes onder de saus en kruid met peper en zout.

  7. Voeg ook de fijngesnipperde lente-uitjes toe en roer er de geiten kaas onder tot ze gesmolten is. Meng de pasta onder de saus.

  8. Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de champignons in stukjes. Snipper de sjalot en de lente-uitjes fijn.

  2. Snipper de peterselie fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Bak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  4. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  5. Roerbak intussen de fijngesnipperde sjalot 1 min. in de pan van de spekblokjes. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Roer af en toe om.

  6. Giet er de lichte room bij en kruid met de tijm, het paprikapoeder en de cayennepeper. Laat 2 min. sudderen. Meng de spekblokjes onder de saus en kruid met peper en zout.

  7. Voeg ook de fijngesnipperde lente-uitjes toe en roer er de geiten kaas onder tot ze gesmolten is. Meng de pasta onder de saus.

  8. Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat fijngesnipperde peterselie over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 29 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Tarapacá Merlot - Maipo Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal