Spirelli met kippenhaasje, andijvie en champignons
Spirelli met kippenhaasje, andijvie en champignons

Spirelli met kippenhaasje, andijvie en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 76.4 g
Suiker 7 g
Vezel 8 g
Eiwit 54 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de dikke nerven uit de andijvie en snij in repen van ± 2 cm.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (hou het water van de pasta bij).

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenhaasjes 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig en kruid met peper en zout. Haal uit de pan en voeg toe aan de kippenhaasjes.

  9. Doe de andijvie in een vergiet en giet er het water van de pasta over. Laat uitlekken. Doe alle ingrediënten in de kookpot van de pasta en meng er de Boursin Cuisine onder. Laat nog 2 min. opwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de parmezaan en een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de dikke nerven uit de andijvie en snij in repen van ± 2 cm.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (hou het water van de pasta bij).

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenhaasjes 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig en kruid met peper en zout. Haal uit de pan en voeg toe aan de kippenhaasjes.

  9. Doe de andijvie in een vergiet en giet er het water van de pasta over. Laat uitlekken. Doe alle ingrediënten in de kookpot van de pasta en meng er de Boursin Cuisine onder. Laat nog 2 min. opwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de parmezaan en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 76.4 g
Suiker 7 g
Vezel 8 g
Eiwit 54 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Terra Solsequia Réserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté - Corsica

Bekijk het recept digitaal