- Bewaar

- Bewaar
Spliterwtensoep met tofureepjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Kook de spliterwten 30 min. in 2 L water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen, de aardappelen, de knolselder en de rapen in gelijke stukjes van 1 cm.
-
Snij de prei in ringen van 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de prei, de wortelen, de knolselder, de aardappelen en de rapen toe. Laat 5 min. stoven.
-
Overgiet met de groentebouillon en roer er de gekookte spliterwten onder. Laat 25 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Doe er de tofureepjes bij en warm nog 5 min. mee op.
-
Afwerking:
-
Serveer met volkorenbrood.
- Wie niet graag soep met stukjes eet, kan de soep mixen na stap 3. - Is de soep te dik? Voeg er dan nog wat bouillon aan toe. - Ook lekker met gebakken broodkorstjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Kook de spliterwten 30 min. in 2 L water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen, de aardappelen, de knolselder en de rapen in gelijke stukjes van 1 cm.
-
Snij de prei in ringen van 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de prei, de wortelen, de knolselder, de aardappelen en de rapen toe. Laat 5 min. stoven.
-
Overgiet met de groentebouillon en roer er de gekookte spliterwten onder. Laat 25 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Doe er de tofureepjes bij en warm nog 5 min. mee op.
-
Afwerking:
-
Serveer met volkorenbrood.
- Wie niet graag soep met stukjes eet, kan de soep mixen na stap 3. - Is de soep te dik? Voeg er dan nog wat bouillon aan toe. - Ook lekker met gebakken broodkorstjes.