Spliterwtensoep met tofureepjes
Spliterwtensoep met tofureepjes

Spliterwtensoep met tofureepjes

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 79.9 g
Eiwit 27.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Kook de spliterwten 30 min. in 2 L water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de wortelen, de aardappelen, de knolselder en de rapen in gelijke stukjes van 1 cm.

  6. Snij de prei in ringen van 1 cm dik.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  9. Voeg de prei, de wortelen, de knolselder, de aardappelen en de rapen toe. Laat 5 min. stoven.

  10. Overgiet met de groentebouillon en roer er de gekookte spliterwten onder. Laat 25 min. garen. Kruid met peper en zout.

  11. Doe er de tofureepjes bij en warm nog 5 min. mee op.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met volkorenbrood.

Tip

- Wie niet graag soep met stukjes eet, kan de soep mixen na stap 3. - Is de soep te dik? Voeg er dan nog wat bouillon aan toe. - Ook lekker met gebakken broodkorstjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Kook de spliterwten 30 min. in 2 L water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de wortelen, de aardappelen, de knolselder en de rapen in gelijke stukjes van 1 cm.

  6. Snij de prei in ringen van 1 cm dik.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  9. Voeg de prei, de wortelen, de knolselder, de aardappelen en de rapen toe. Laat 5 min. stoven.

  10. Overgiet met de groentebouillon en roer er de gekookte spliterwten onder. Laat 25 min. garen. Kruid met peper en zout.

  11. Doe er de tofureepjes bij en warm nog 5 min. mee op.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met volkorenbrood.

Tip

- Wie niet graag soep met stukjes eet, kan de soep mixen na stap 3. - Is de soep te dik? Voeg er dan nog wat bouillon aan toe. - Ook lekker met gebakken broodkorstjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 79.9 g
Eiwit 27.3 g

Bekijk het recept digitaal