Spruitenpannetje met abdijbier
Spruitenpannetje met abdijbier

Spruitenpannetje met abdijbier

45 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 1.4 g
Koolhydraat 10.2 g
Eiwit 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een pan. Voeg de spruitjes en de diepgevroren zilveruitjes toe en laat even stoven. Kruid met peper en zout.

  5. Doe er het bier en de Luikse siroop bij en breng aan de kook. Kruid met de rozemarijn, dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  6. Laat de saus inkoken en voeg indien nodig een beetje instantsausbinder toe.

  7. Afwerking:
  8. Lekker met Milanese schnitzel en gekookte aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een pan. Voeg de spruitjes en de diepgevroren zilveruitjes toe en laat even stoven. Kruid met peper en zout.

  5. Doe er het bier en de Luikse siroop bij en breng aan de kook. Kruid met de rozemarijn, dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  6. Laat de saus inkoken en voeg indien nodig een beetje instantsausbinder toe.

  7. Afwerking:
  8. Lekker met Milanese schnitzel en gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 1.4 g
Koolhydraat 10.2 g
Eiwit 4.4 g

Bekijk het recept digitaal