Staafjes van pastinaak en zoete aardappel
Staafjes van pastinaak en zoete aardappel

Staafjes van pastinaak en zoete aardappel

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 23.7 g
Vezel 17.1 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in staafjes (de grootte van dikke frieten).

  3. Schil de pastinaak en snij in staafjes van dezelfde grootte als de aardappelen.

  4. Kook de staafjes zoete aardappel samen met de pastinaak 12 min. in lichtgezouten water en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Leg de groentestaafjes in een ovenschotel en bestrooi met de Provençaalse kruiden, het paprikapoeder en de rozemarijn. Besprenkel met de olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Bak de groenten 20 à 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven (schep af en toe voorzichtig om).

  8. Afwerking:
  9. Geef er vlees, vis of vegetarische burgers bij.

Tip

- Je kan de zoete aardappelen ook vervangen door gewone vastkokende aardappelen. - Bestrooi eventueel met fijngesnipperde verse peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in staafjes (de grootte van dikke frieten).

  3. Schil de pastinaak en snij in staafjes van dezelfde grootte als de aardappelen.

  4. Kook de staafjes zoete aardappel samen met de pastinaak 12 min. in lichtgezouten water en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Leg de groentestaafjes in een ovenschotel en bestrooi met de Provençaalse kruiden, het paprikapoeder en de rozemarijn. Besprenkel met de olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Bak de groenten 20 à 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven (schep af en toe voorzichtig om).

  8. Afwerking:
  9. Geef er vlees, vis of vegetarische burgers bij.

Tip

- Je kan de zoete aardappelen ook vervangen door gewone vastkokende aardappelen. - Bestrooi eventueel met fijngesnipperde verse peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 23.7 g
Vezel 17.1 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal