Staartvis met forelmousse en erwtenpuree met salie

Staartvis met forelmousse en erwtenpuree met salie

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 11.7 g
Eiwit 28.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en verdeel ze daarna in 4 gelijke stukken.

  4. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de stukken staartvis naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over in klontjes. Kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Breng ondertussen de visbouillon aan de kook, samen met het knoflook en de sjalotten.

  10. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 5 min. onafgedekt koken. Breng op smaak met de salie, peper en zout. Mix tot een homogene puree.

  11. Mix de gerookte forel met de room en kruid licht met peper. Voeg het fijngesnipperd bieslook toe.

  12. Afwerking:
  13. Versier de borden met de erwtenpuree en leg er een stuk staartvis op. Verdeel er 1 eetl. forelmousse en 1 koffiel. lompviseieren over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en verdeel ze daarna in 4 gelijke stukken.

  4. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de stukken staartvis naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over in klontjes. Kruid met peper en zout. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Breng ondertussen de visbouillon aan de kook, samen met het knoflook en de sjalotten.

  10. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 5 min. onafgedekt koken. Breng op smaak met de salie, peper en zout. Mix tot een homogene puree.

  11. Mix de gerookte forel met de room en kruid licht met peper. Voeg het fijngesnipperd bieslook toe.

  12. Afwerking:
  13. Versier de borden met de erwtenpuree en leg er een stuk staartvis op. Verdeel er 1 eetl. forelmousse en 1 koffiel. lompviseieren over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 11.7 g
Eiwit 28.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal