Staartvis met garnalensaus
Staartvis met garnalensaus

Staartvis met garnalensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 43.1 g
Koolhydraat 45 g
Eiwit 46.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de staartvisfilets volledig ontdooien en dep droog.

  4. Scheur de oesterzwammen in stukken.

  5. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de staartvisfilets 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. bakken op een zacht vuur.

  8. Doe ondertussen de sjalot en de visfond in een steelpan en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur en klop er 100 g koude boter in klontjes onder tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout en meng er de garnalen onder.

  9. Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak het knoflook en de stukken oesterzwam 5 min. op een hoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  10. Bak de kroketten in een friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.

  11. Afwerking:
  12. Schik wat spinazie met oesterzwammen op de borden en leg er een stuk staartvis op. Giet er wat garnalensaus over en serveer met kroketten. Werk af met de preischeuten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de staartvisfilets volledig ontdooien en dep droog.

  4. Scheur de oesterzwammen in stukken.

  5. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de staartvisfilets 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. bakken op een zacht vuur.

  8. Doe ondertussen de sjalot en de visfond in een steelpan en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur en klop er 100 g koude boter in klontjes onder tot u een gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout en meng er de garnalen onder.

  9. Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak het knoflook en de stukken oesterzwam 5 min. op een hoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  10. Bak de kroketten in een friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken.

  11. Afwerking:
  12. Schik wat spinazie met oesterzwammen op de borden en leg er een stuk staartvis op. Giet er wat garnalensaus over en serveer met kroketten. Werk af met de preischeuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 43.1 g
Koolhydraat 45 g
Eiwit 46.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn La Petite Muraille (wit) A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal