- Bewaar

- Bewaar
Staartvis met pepersaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de stukken staartvis ontdooien en dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Strooi wat zwarte peper over de vismoten en druk goed aan met een spatel.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en laat de vis aan beide zijden goudbruin bakken. Zet het vuur lager en laat nog 10 à 15 min. verder gaar worden. Haal daarna de vis uit de pan en hou hem warm.
-
Spoel de pan, zet ze weer op het vuur en doe er 3 eetl. boter in. Leg de staartvis opnieuw in de pan en verwarm de vis op een hevig vuur. Giet de cognac en de porto erover en flambeer (weg van de dampkap!).
-
Los het blokje kippenbouillon op in 1/2 dl warm water en giet in de pan. Maak het braadvocht los met een houten lepel.
-
Schep de staartvis op een schotel en hou hem warm. Zet de pan op een hevig vuur en roer goed terwijl u de room onder de saus mengt. Laat de saus 2 min. inkoken om te binden.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de vis en garneer met waterkers. Geef er gestoofd witloof of fijne boontjes bij en dien op met kroketten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de stukken staartvis ontdooien en dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Strooi wat zwarte peper over de vismoten en druk goed aan met een spatel.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en laat de vis aan beide zijden goudbruin bakken. Zet het vuur lager en laat nog 10 à 15 min. verder gaar worden. Haal daarna de vis uit de pan en hou hem warm.
-
Spoel de pan, zet ze weer op het vuur en doe er 3 eetl. boter in. Leg de staartvis opnieuw in de pan en verwarm de vis op een hevig vuur. Giet de cognac en de porto erover en flambeer (weg van de dampkap!).
-
Los het blokje kippenbouillon op in 1/2 dl warm water en giet in de pan. Maak het braadvocht los met een houten lepel.
-
Schep de staartvis op een schotel en hou hem warm. Zet de pan op een hevig vuur en roer goed terwijl u de room onder de saus mengt. Laat de saus 2 min. inkoken om te binden.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de vis en garneer met waterkers. Geef er gestoofd witloof of fijne boontjes bij en dien op met kroketten.