Staartvis met pepersaus
Staartvis met pepersaus

Staartvis met pepersaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 40.2 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 33.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken staartvis ontdooien en dep goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Strooi wat zwarte peper over de vismoten en druk goed aan met een spatel.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en laat de vis aan beide zijden goudbruin bakken. Zet het vuur lager en laat nog 10 à 15 min. verder gaar worden. Haal daarna de vis uit de pan en hou hem warm.

  6. Spoel de pan, zet ze weer op het vuur en doe er 3 eetl. boter in. Leg de staartvis opnieuw in de pan en verwarm de vis op een hevig vuur. Giet de cognac en de porto erover en flambeer (weg van de dampkap!).

  7. Los het blokje kippenbouillon op in 1/2 dl warm water en giet in de pan. Maak het braadvocht los met een houten lepel.

  8. Schep de staartvis op een schotel en hou hem warm. Zet de pan op een hevig vuur en roer goed terwijl u de room onder de saus mengt. Laat de saus 2 min. inkoken om te binden.

  9. Afwerking:
  10. Giet de saus over de vis en garneer met waterkers. Geef er gestoofd witloof of fijne boontjes bij en dien op met kroketten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken staartvis ontdooien en dep goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Strooi wat zwarte peper over de vismoten en druk goed aan met een spatel.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en laat de vis aan beide zijden goudbruin bakken. Zet het vuur lager en laat nog 10 à 15 min. verder gaar worden. Haal daarna de vis uit de pan en hou hem warm.

  6. Spoel de pan, zet ze weer op het vuur en doe er 3 eetl. boter in. Leg de staartvis opnieuw in de pan en verwarm de vis op een hevig vuur. Giet de cognac en de porto erover en flambeer (weg van de dampkap!).

  7. Los het blokje kippenbouillon op in 1/2 dl warm water en giet in de pan. Maak het braadvocht los met een houten lepel.

  8. Schep de staartvis op een schotel en hou hem warm. Zet de pan op een hevig vuur en roer goed terwijl u de room onder de saus mengt. Laat de saus 2 min. inkoken om te binden.

  9. Afwerking:
  10. Giet de saus over de vis en garneer met waterkers. Geef er gestoofd witloof of fijne boontjes bij en dien op met kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 40.2 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 33.5 g

Bekijk het recept digitaal