- Bewaar

- Bewaar
Staartvis met spinazie, prei en fruitige kruidenboter
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in ringen van 1 cm breed.
-
Snipper de basilicumblaadjes fijn (hou 4 blaadjes apart voor het garnituur).
-
Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen fijn. Snij de citroen in partjes en de sinaasappel in schijfjes.
-
Maak de kruidenboter: meng de geraspte sinaasappel- en citroenschillen met het paprikapoeder, de fijngesnipperde basilicumblaadjes en 4 eetl. zachte boter. Kruid met peper en zout. Verdeel de boter over een vel aluminiumfolie en maak er een rolletje van. Leg enkele uren in de koelkast om op te stijven.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de preiringen 2 min. al roerend.
-
Voeg de spinazie toe en overgiet met 1 dl bier. Kruid met de nootmuskaat en laat 10 min. afgedekt zachtjes stoven. Haal het deksel van de pan en stoof verder tot het vocht verdampt is.
-
Leg ondertussen de diepgevroren stukken staartvis naast elkaar in een brede braadpan. Giet er de rest van het bier en de visfond over. Breng op smaak met de tijm en het kruidentuiltje en laat 20 min. sudderen tot de vis gaar is. Haal uit de pan en hou warm.
-
Laat het kookvocht ± 3 min. inkoken tot de biersaus lichtgebonden is.
-
Snij de ciabatta in sneetjes en rooster in een broodrooster.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentemengeling over de borden en schik er een stuk staartvis op. Lepel er de biersaus bij. Garneer met een partje citroen, een schijfje sinaasappel en een blaadje basilicum. Leg een stukje fruitige kruidenboter op de geroosterde sneetjes ciabatta en verdeel over de borden.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in ringen van 1 cm breed.
-
Snipper de basilicumblaadjes fijn (hou 4 blaadjes apart voor het garnituur).
-
Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen fijn. Snij de citroen in partjes en de sinaasappel in schijfjes.
-
Maak de kruidenboter: meng de geraspte sinaasappel- en citroenschillen met het paprikapoeder, de fijngesnipperde basilicumblaadjes en 4 eetl. zachte boter. Kruid met peper en zout. Verdeel de boter over een vel aluminiumfolie en maak er een rolletje van. Leg enkele uren in de koelkast om op te stijven.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de preiringen 2 min. al roerend.
-
Voeg de spinazie toe en overgiet met 1 dl bier. Kruid met de nootmuskaat en laat 10 min. afgedekt zachtjes stoven. Haal het deksel van de pan en stoof verder tot het vocht verdampt is.
-
Leg ondertussen de diepgevroren stukken staartvis naast elkaar in een brede braadpan. Giet er de rest van het bier en de visfond over. Breng op smaak met de tijm en het kruidentuiltje en laat 20 min. sudderen tot de vis gaar is. Haal uit de pan en hou warm.
-
Laat het kookvocht ± 3 min. inkoken tot de biersaus lichtgebonden is.
-
Snij de ciabatta in sneetjes en rooster in een broodrooster.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentemengeling over de borden en schik er een stuk staartvis op. Lepel er de biersaus bij. Garneer met een partje citroen, een schijfje sinaasappel en een blaadje basilicum. Leg een stukje fruitige kruidenboter op de geroosterde sneetjes ciabatta en verdeel over de borden.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond