Stamppot van erwten en wortelen met blinde vink en picklessaus
Stamppot van erwten en wortelen met blinde vink en picklessaus

Stamppot van erwten en wortelen met blinde vink en picklessaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 779 kcal
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 18 g
Koolhydraat 59.6 g
Suiker 15 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 43.5 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 cm.

  4. Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van 1 à 2 cm.

  5. Snij de ui in fijne repen.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de aardappelen en wortelen 2 min. Blus met 2,5 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 20 à 30 min. afgedekt koken. Roer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe. Plet kort met een pureestamper en meng er de diepgevroren doperwten onder. Laat nog 5 min. al roerend opwarmen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 2 min. goudbruin aan elke kant. Laat 20 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de ui glazig. Bestrooi met de bloem, overgiet met de room en voeg de pickes toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de stamppot en de blinde vinken over de borden en lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 cm.

  4. Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van 1 à 2 cm.

  5. Snij de ui in fijne repen.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de aardappelen en wortelen 2 min. Blus met 2,5 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 20 à 30 min. afgedekt koken. Roer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe. Plet kort met een pureestamper en meng er de diepgevroren doperwten onder. Laat nog 5 min. al roerend opwarmen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 2 min. goudbruin aan elke kant. Laat 20 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de ui glazig. Bestrooi met de bloem, overgiet met de room en voeg de pickes toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de stamppot en de blinde vinken over de borden en lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 779 kcal
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 18 g
Koolhydraat 59.6 g
Suiker 15 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 43.5 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau

Bekijk het recept digitaal