Stamppot van spruitjes in kokoscurry met gebakken spek
Stamppot van spruitjes in kokoscurry met gebakken spek

Stamppot van spruitjes in kokoscurry met gebakken spek

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 47.5 g
Verzadigd vet 25.9 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 5.4 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 18.1 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Hak de koriander grof.

  5. Snij elk sneetje spek in 2.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de spruiten toe en laat nog 5 min. koken. Giet af en prak grof. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak het spek 1 à 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Giet het overgebleven vet in de pan weg. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe. Laat nog 2 à 3 min. koken.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de champignons 4 à 5 min goudbruin.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de currysaus over diepe borden en lepel er wat spruitjesstamppot op. Werk af met sneetjes spek, gebakken champignons, cashewnoten en grofgehakte koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Hak de koriander grof.

  5. Snij elk sneetje spek in 2.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de spruiten toe en laat nog 5 min. koken. Giet af en prak grof. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak het spek 1 à 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Giet het overgebleven vet in de pan weg. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe. Laat nog 2 à 3 min. koken.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de champignons 4 à 5 min goudbruin.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de currysaus over diepe borden en lepel er wat spruitjesstamppot op. Werk af met sneetjes spek, gebakken champignons, cashewnoten en grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 47.5 g
Verzadigd vet 25.9 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 5.4 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 18.1 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal