Steak met frietjes van butternut en kruidensaus
Steak met frietjes van butternut en kruidensaus

Steak met frietjes van butternut en kruidensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 14.8 g
Koolhydraat 8.9 g
Suiker 5 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 49.4 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het spek en de sjalotten fijn

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een pan en kruid de steaks met peper en zout. Bak ze goudbruin volgens uw eigen smaak.

  5. Smelt ondertussen de boter in een andere pan en bak het spek en de sjalotten gaar. Bestrooi met de bloem en meng goed.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Schraap de braadresten los en giet er de vleesbouillon bij. Giet de saus bij het spek en meng er de kruidenkaas onder. Laat de saus indikken op een hoog vuur.

  7. Afwerking:
  8. Dien op met frietjes en een gemengde salade van bv. witloof en veldsla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het spek en de sjalotten fijn

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een pan en kruid de steaks met peper en zout. Bak ze goudbruin volgens uw eigen smaak.

  5. Smelt ondertussen de boter in een andere pan en bak het spek en de sjalotten gaar. Bestrooi met de bloem en meng goed.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Schraap de braadresten los en giet er de vleesbouillon bij. Giet de saus bij het spek en meng er de kruidenkaas onder. Laat de saus indikken op een hoog vuur.

  7. Afwerking:
  8. Dien op met frietjes en een gemengde salade van bv. witloof en veldsla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 14.8 g
Koolhydraat 8.9 g
Suiker 5 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 49.4 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Laville Bertrou A.O.P. Minervois La Livinière Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal