Steak met pittige pasta
Steak met pittige pasta

Steak met pittige pasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 75 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 54.9 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en snij in fijne halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de stukjes courgette toe en laat 5 min. stoven.

  8. Roer er de spinazie en de tapenade onder. Laat meestoven tot de spinazie is geslonken. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de steaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Meng de pasta onder de groenten en verdeel samen met de minuutsteaks over de borden. Bestrooi de pasta met de parmezaan.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 80 g ongeschilde courgette in kleine stukjes. Scheur 20 g spinazieblaadjes in reepjes. Snij 25 g minuutsteak in kleine stukjes. 2 Kook de courgette en het vlees samen met 30 g orecchiette (pasta) 10 min. in een bodempje water. Voeg de spinazie de laatste 2 à 3 min. toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en snij in fijne halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de stukjes courgette toe en laat 5 min. stoven.

  8. Roer er de spinazie en de tapenade onder. Laat meestoven tot de spinazie is geslonken. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de steaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Meng de pasta onder de groenten en verdeel samen met de minuutsteaks over de borden. Bestrooi de pasta met de parmezaan.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 80 g ongeschilde courgette in kleine stukjes. Scheur 20 g spinazieblaadjes in reepjes. Snij 25 g minuutsteak in kleine stukjes. 2 Kook de courgette en het vlees samen met 30 g orecchiette (pasta) 10 min. in een bodempje water. Voeg de spinazie de laatste 2 à 3 min. toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Vet 18.4 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 75 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 54.9 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château Artix `Les Murailles' A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal