- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van blinde vink met wortelen
Onze drankensuggesties
Wijn Languedoc A.O.P. - Duc de Lerme Vieux Truffiers - A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm.
-
Snij verse wortelen in schijfjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een brede braadpan. Bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en laat even mee bakken.
-
Schik de blinde vinken in het midden van de braadpan en verdeel er de (diepgevroren) wortelen en de aardappelschijfjes rond. Leng aan met de porto en de kalfsfond. De groenten moeten bijna volledig onderstaan. Voeg indien nodig nog wat kalfsfond toe.
-
Bestrooi met de rozijnen en de pijnboompitten en kruid met het kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat 15 à 20 min. sudderen op een matig vuur. Laat 10 min. langer sudderen als u diepgevroren wortelen gebruikt.
-
Bind de saus met instantsausbinder en laat even goed doorkoken.
-
Afwerking:
-
Versier met de fijngesnipperde peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn Languedoc A.O.P. - Duc de Lerme Vieux Truffiers - A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm.
-
Snij verse wortelen in schijfjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een brede braadpan. Bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en laat even mee bakken.
-
Schik de blinde vinken in het midden van de braadpan en verdeel er de (diepgevroren) wortelen en de aardappelschijfjes rond. Leng aan met de porto en de kalfsfond. De groenten moeten bijna volledig onderstaan. Voeg indien nodig nog wat kalfsfond toe.
-
Bestrooi met de rozijnen en de pijnboompitten en kruid met het kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat 15 à 20 min. sudderen op een matig vuur. Laat 10 min. langer sudderen als u diepgevroren wortelen gebruikt.
-
Bind de saus met instantsausbinder en laat even goed doorkoken.
-
Afwerking:
-
Versier met de fijngesnipperde peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Languedoc A.O.P. - Duc de Lerme Vieux Truffiers - A.O.P. Côtes du Rhône