Stoofpotje van kikkererwten, tomaten en grotchampignons
Stoofpotje van kikkererwten, tomaten en grotchampignons

Stoofpotje van kikkererwten, tomaten en grotchampignons

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 20.7 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de wortelen in grove stukken.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Snij de grotchampignons in 4.

  7. Hak de ui grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de grofgehakte ui en de geraspte gember 10 min. zacht.

  10. Voeg de stukken wortel en de tomatenstukjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  11. Voeg de bouillon en de grotchampignons toe en laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  12. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat 10 min. onafgedekt sudderen.

  13. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de wortelen in grove stukken.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Snij de grotchampignons in 4.

  7. Hak de ui grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de grofgehakte ui en de geraspte gember 10 min. zacht.

  10. Voeg de stukken wortel en de tomatenstukjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  11. Voeg de bouillon en de grotchampignons toe en laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  12. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat 10 min. onafgedekt sudderen.

  13. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 20.7 g
Eiwit 9.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal