- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van kikkererwten, tomaten en grotchampignons
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de wortelen in grove stukken.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de grotchampignons in 4.
-
Hak de ui grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de grofgehakte ui en de geraspte gember 10 min. zacht.
-
Voeg de stukken wortel en de tomatenstukjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de bouillon en de grotchampignons toe en laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat 10 min. onafgedekt sudderen.
-
Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de wortelen in grove stukken.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de grotchampignons in 4.
-
Hak de ui grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de grofgehakte ui en de geraspte gember 10 min. zacht.
-
Voeg de stukken wortel en de tomatenstukjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de bouillon en de grotchampignons toe en laat 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat 10 min. onafgedekt sudderen.
-
Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles