- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van konijn en pastinaak
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages De druiven grenache en syrah geven deze wijn z'n boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw rijp rood fruit en een krachtige afdronk. Wijn Côte de Beaune-Villages A.C. Albert Bichot Mooie rode bourgogne: gecorseerd, soepel en rijk. Een heel aangename wijn.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui grof.
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes van 3 à 4 cm.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 30 min.)
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Laat de gesneden ui even meestoven.
-
Voeg de gepelde tomaten en een beetje water toe, zodat het konijn bijna voor de helft onderstaat.
-
Kruid met zout, peper, tijm en laurier. Dek af en laat 1 u zachtjes sudderen.
-
Voeg de blokjes pastinaak aan de bereiding toe, schep om en laat nog 15 min. sudderen.
-
Zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (20 min.)
-
Verwarm het konijnenstoofpotje op een zacht vuur en doe er de laatste paar min. de (diepgevroren) kervel bij. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages De druiven grenache en syrah geven deze wijn z'n boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw rijp rood fruit en een krachtige afdronk. Wijn Côte de Beaune-Villages A.C. Albert Bichot Mooie rode bourgogne: gecorseerd, soepel en rijk. Een heel aangename wijn.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui grof.
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes van 3 à 4 cm.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 30 min.)
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Laat de gesneden ui even meestoven.
-
Voeg de gepelde tomaten en een beetje water toe, zodat het konijn bijna voor de helft onderstaat.
-
Kruid met zout, peper, tijm en laurier. Dek af en laat 1 u zachtjes sudderen.
-
Voeg de blokjes pastinaak aan de bereiding toe, schep om en laat nog 15 min. sudderen.
-
Zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (20 min.)
-
Verwarm het konijnenstoofpotje op een zacht vuur en doe er de laatste paar min. de (diepgevroren) kervel bij. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Cairanne A.C. Côtes du Rhône Villages De druiven grenache en syrah geven deze wijn z'n boeket van viooltjes, rood en zwart fruit en kruiden (laurier). Soepel en rond in de mond, met opnieuw rijp rood fruit en een krachtige afdronk. Wijn Côte de Beaune-Villages A.C. Albert Bichot Mooie rode bourgogne: gecorseerd, soepel en rijk. Een heel aangename wijn.