- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van koolrabi en spinazie met kip
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Bestrijk de kip met de mosterd en laat 10 min. afgedekt rusten.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Schil de koolrabi's en de appelen en snij in gelijke blokjes van max. 2 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kip goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. verder garen.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de blokjes koolrabi 10 min. Voeg na 5 min. de appelblokjes toe.
-
Roer er de spinazie onder en kruid met peper en zout. Laat ± 3 min. mee bakken tot de spinazie geslonken is.
-
Voeg 1 dl water toe aan de braadpan van de kip en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten en de kip over de borden en serveer met de aardappelen. Lepel wat braadvocht over de kip.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Bestrijk de kip met de mosterd en laat 10 min. afgedekt rusten.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Schil de koolrabi's en de appelen en snij in gelijke blokjes van max. 2 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kip goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ± 10 min. verder garen.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de blokjes koolrabi 10 min. Voeg na 5 min. de appelblokjes toe.
-
Roer er de spinazie onder en kruid met peper en zout. Laat ± 3 min. mee bakken tot de spinazie geslonken is.
-
Voeg 1 dl water toe aan de braadpan van de kip en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten en de kip over de borden en serveer met de aardappelen. Lepel wat braadvocht over de kip.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto