- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van schelvis, prei en champignons
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat diepgevroren schelvishaasjes volledig ontdooien.
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Snij de kastanjechampignons in 4 of 6, naargelang van de dikte.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak het preiwit 2 min. Overgiet met 1/2 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roer goed. Schik er de schelvishaasjes naast elkaar in en bestrooi met de hazelnoten. Laat nog 10 min. garen. Haal de vis uit de kookpot.
-
Roer de kruidenkaas en de champignons onder de prei en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Schik de vis en de aardappelen op de borden. Lepel er de groenten bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g preiwit in stukjes. 2 Kook samen met 30 g schelvishaasje (versmarkt) 15 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat diepgevroren schelvishaasjes volledig ontdooien.
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Snij de kastanjechampignons in 4 of 6, naargelang van de dikte.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak het preiwit 2 min. Overgiet met 1/2 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roer goed. Schik er de schelvishaasjes naast elkaar in en bestrooi met de hazelnoten. Laat nog 10 min. garen. Haal de vis uit de kookpot.
-
Roer de kruidenkaas en de champignons onder de prei en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Schik de vis en de aardappelen op de borden. Lepel er de groenten bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g preiwit in stukjes. 2 Kook samen met 30 g schelvishaasje (versmarkt) 15 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers