Stoofpotje van schelvis, prei en champignons
Stoofpotje van schelvis, prei en champignons

Stoofpotje van schelvis, prei en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 35.7 g
Suiker 5.6 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 32.3 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren schelvishaasjes volledig ontdooien.

  4. Snij het preiwit in fijne ringen.

  5. Snij de kastanjechampignons in 4 of 6, naargelang van de dikte.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak het preiwit 2 min. Overgiet met 1/2 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roer goed. Schik er de schelvishaasjes naast elkaar in en bestrooi met de hazelnoten. Laat nog 10 min. garen. Haal de vis uit de kookpot.

  13. Roer de kruidenkaas en de champignons onder de prei en laat nog even opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Schik de vis en de aardappelen op de borden. Lepel er de groenten bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g preiwit in stukjes. 2 Kook samen met 30 g schelvishaasje (versmarkt) 15 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren schelvishaasjes volledig ontdooien.

  4. Snij het preiwit in fijne ringen.

  5. Snij de kastanjechampignons in 4 of 6, naargelang van de dikte.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak het preiwit 2 min. Overgiet met 1/2 dl water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roer goed. Schik er de schelvishaasjes naast elkaar in en bestrooi met de hazelnoten. Laat nog 10 min. garen. Haal de vis uit de kookpot.

  13. Roer de kruidenkaas en de champignons onder de prei en laat nog even opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Schik de vis en de aardappelen op de borden. Lepel er de groenten bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g preiwit in stukjes. 2 Kook samen met 30 g schelvishaasje (versmarkt) 15 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 35.7 g
Suiker 5.6 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 32.3 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal