Stoofpotje van witloof en blinde vinken
Stoofpotje van witloof en blinde vinken

Stoofpotje van witloof en blinde vinken

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 18.2 g
Koolhydraat 39.4 g
Suiker 9.2 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 39.4 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren van het witloof.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een ruime kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  8. Voeg het witloof toe en bak 3 à 4 min.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en voeg toe aan het witloof. Overgiet met de vleesbouillon, dek af en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Voeg de aardappelen op het einde van de gaartijd toe aan de blinde vinken met witloof. Maak de saus eventueel nog wat dikker met instantsausbinder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren van het witloof.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een ruime kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  8. Voeg het witloof toe en bak 3 à 4 min.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en voeg toe aan het witloof. Overgiet met de vleesbouillon, dek af en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Voeg de aardappelen op het einde van de gaartijd toe aan de blinde vinken met witloof. Maak de saus eventueel nog wat dikker met instantsausbinder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 18.2 g
Koolhydraat 39.4 g
Suiker 9.2 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 39.4 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Blond Blond abdijbier Wijn Département 84 Sartan A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal