- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van witloof en blinde vinken
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Blond Blond abdijbier Wijn Département 84 Sartan A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren van het witloof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een ruime kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg het witloof toe en bak 3 à 4 min.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en voeg toe aan het witloof. Overgiet met de vleesbouillon, dek af en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Voeg de aardappelen op het einde van de gaartijd toe aan de blinde vinken met witloof. Maak de saus eventueel nog wat dikker met instantsausbinder.
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Blond Blond abdijbier Wijn Département 84 Sartan A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren van het witloof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een ruime kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg het witloof toe en bak 3 à 4 min.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de blinde vinken 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en voeg toe aan het witloof. Overgiet met de vleesbouillon, dek af en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Voeg de aardappelen op het einde van de gaartijd toe aan de blinde vinken met witloof. Maak de saus eventueel nog wat dikker met instantsausbinder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Blond Blond abdijbier Wijn Département 84 Sartan A.O.P. Ventoux