Stoofvlees met kriekjes en abdijbier
Stoofvlees met kriekjes en abdijbier

Stoofvlees met kriekjes en abdijbier

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 61.7 g
Eiwit 60.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de uien in halvemaantjes.

  4. Bereiding:
  5. Het liefst de dag voordien (1 u. 55 min.)
  6. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Roer regelmatig om. Schep ze uit de kookpot.

  7. Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Doe er de gebakken uien weer bij.

  8. Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe.

  9. Giet er langzaam en langs de rand van de kookpot het bier bij. Schep om, dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.

  11. Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (20 min.)
  13. Verwarm de stoofpot 15 min. op een zacht vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met frietjes en een gemengde salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de uien in halvemaantjes.

  4. Bereiding:
  5. Het liefst de dag voordien (1 u. 55 min.)
  6. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Roer regelmatig om. Schep ze uit de kookpot.

  7. Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Doe er de gebakken uien weer bij.

  8. Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe.

  9. Giet er langzaam en langs de rand van de kookpot het bier bij. Schep om, dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.

  11. Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (20 min.)
  13. Verwarm de stoofpot 15 min. op een zacht vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met frietjes en een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 61.7 g
Eiwit 60.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. - Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal