- Bewaar

- Bewaar
Stoofvlees met kriekjes en abdijbier
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. - Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de uien in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Het liefst de dag voordien (1 u. 55 min.)
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Roer regelmatig om. Schep ze uit de kookpot.
-
Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Doe er de gebakken uien weer bij.
-
Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe.
-
Giet er langzaam en langs de rand van de kookpot het bier bij. Schep om, dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.
-
Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Verwarm de stoofpot 15 min. op een zacht vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met frietjes en een gemengde salade.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. - Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de uien in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Het liefst de dag voordien (1 u. 55 min.)
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Roer regelmatig om. Schep ze uit de kookpot.
-
Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Doe er de gebakken uien weer bij.
-
Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe.
-
Giet er langzaam en langs de rand van de kookpot het bier bij. Schep om, dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.
-
Voeg de krieken en de kriekenconfituur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Verwarm de stoofpot 15 min. op een zacht vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met frietjes en een gemengde salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. - Albert Bichot