Stoofvlees met Tongerlo Bruin
Stoofvlees met Tongerlo Bruin

Stoofvlees met Tongerlo Bruin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 63.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in 4 of in 6.

  3. Snipper het knoflook en de peterselie fijn.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de diepgevroren zilveruitjes, het knoflook, de spekblokjes en de champignons 5 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  6. Bak het runderstoofvlees in dezelfde kookpot goudbruin aan alle kanten. Doe dit eventueel in 2 keer, zodat al het vlees mooi kan kleuren.

  7. Bestrooi het stoofvlees met de bloem en kruid met de tijm, de laurierblaadjes en peper en zout. Blus met de Tongerlo Bruin, voeg 3 dl water toe en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 1 u. 30 min. afgedekt stoven op een matig vuur.

  8. Voeg aan het einde van de kooktijd de groenten en het spek weer toe en laat nog 5 min. opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Serveer met frietjes en een slaatje van veldsla en witloof.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in 4 of in 6.

  3. Snipper het knoflook en de peterselie fijn.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de diepgevroren zilveruitjes, het knoflook, de spekblokjes en de champignons 5 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  6. Bak het runderstoofvlees in dezelfde kookpot goudbruin aan alle kanten. Doe dit eventueel in 2 keer, zodat al het vlees mooi kan kleuren.

  7. Bestrooi het stoofvlees met de bloem en kruid met de tijm, de laurierblaadjes en peper en zout. Blus met de Tongerlo Bruin, voeg 3 dl water toe en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 1 u. 30 min. afgedekt stoven op een matig vuur.

  8. Voeg aan het einde van de kooktijd de groenten en het spek weer toe en laat nog 5 min. opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Serveer met frietjes en een slaatje van veldsla en witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 63.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Abdijbier

Bekijk het recept digitaal