Stoofvlees op oude wijze
Stoofvlees op oude wijze

Stoofvlees op oude wijze

2 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 11.5 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 62.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. De dag voordien (10 min. + 2 uur kooktijd)
  4. Laat in een ruime kookpan de boter smelten en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin (diepvriesvlees niet ontdooien). Kruid met peper en zout.

  5. Giet er dan de bouillon en de pastis bij. Voeg ook de in blokjes gesneden peperkoek toe en roer goed zodat de peperkoek smelt.

  6. Doe er de uitgelekte peulbonen bij, breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuur sudderen.

  7. Voeg daarna de diepgevroren schorseneren toe, roer om en breng terug tot aan het kookpunt. Laat nog 1 uur zachtjes sudderen.

  8. De dag zelf (15 min. kooktijd)
  9. Verwarm uw stoofschotel op een zacht vuurtje. Bind, indien nodig, met wat instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met deegwaren zoals tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. De dag voordien (10 min. + 2 uur kooktijd)
  4. Laat in een ruime kookpan de boter smelten en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin (diepvriesvlees niet ontdooien). Kruid met peper en zout.

  5. Giet er dan de bouillon en de pastis bij. Voeg ook de in blokjes gesneden peperkoek toe en roer goed zodat de peperkoek smelt.

  6. Doe er de uitgelekte peulbonen bij, breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuur sudderen.

  7. Voeg daarna de diepgevroren schorseneren toe, roer om en breng terug tot aan het kookpunt. Laat nog 1 uur zachtjes sudderen.

  8. De dag zelf (15 min. kooktijd)
  9. Verwarm uw stoofschotel op een zacht vuurtje. Bind, indien nodig, met wat instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met deegwaren zoals tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 11.5 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 62.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cabernet Sauvignon -Shiraz Private Bin Hardys - Australië Wijn Château du Bois de la Garde A.C. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal