Struisvogelsteak met pittige frambozensaus
Struisvogelsteak met pittige frambozensaus

Struisvogelsteak met pittige frambozensaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 40.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mag enkele uren voordien
  3. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  4. Voor de saus: smelt 1 eetl. boter in een pan en laat de fijngesneden sjalotten glazig stoven (niet kleuren). Blus met de rode wijn en doe er de diepgevroren frambozen bij (hou een 10-tal mooie grote frambozen over voor de versiering). Voeg 1/2 blokje kippenbouillon, tijm en laurier toe. Laat op een hevig vuur zonder deksel tot de helft inkoken.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er de struisvogelsteaks in. Laat 2 min. kleuren.

  7. Draai het vlees om en laat opnieuw 2 min. kleuren. Zet het vuur lager en laat 15 à 20 min. gaar worden (afhankelijk van de dikte). Neem het vlees uit de pan en hou het warm.

  8. Giet de frambozensaus door een zeef in de braadpan. Druk het vocht er goed uit. Schraap de braadresten in de pan goed los.

  9. Breng goed aan de kook met 3 eetl. room en laat lichtjes inkoken. Voeg 1 koffiel. groenepeperbolletjes toe en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in dikke, schuine sneden. Schik ze in waaiervorm op een bord en lepel er wat saus over. Versier met de resterende frambozen. Serveer met fijne frietjes en sla.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mag enkele uren voordien
  3. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  4. Voor de saus: smelt 1 eetl. boter in een pan en laat de fijngesneden sjalotten glazig stoven (niet kleuren). Blus met de rode wijn en doe er de diepgevroren frambozen bij (hou een 10-tal mooie grote frambozen over voor de versiering). Voeg 1/2 blokje kippenbouillon, tijm en laurier toe. Laat op een hevig vuur zonder deksel tot de helft inkoken.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er de struisvogelsteaks in. Laat 2 min. kleuren.

  7. Draai het vlees om en laat opnieuw 2 min. kleuren. Zet het vuur lager en laat 15 à 20 min. gaar worden (afhankelijk van de dikte). Neem het vlees uit de pan en hou het warm.

  8. Giet de frambozensaus door een zeef in de braadpan. Druk het vocht er goed uit. Schraap de braadresten in de pan goed los.

  9. Breng goed aan de kook met 3 eetl. room en laat lichtjes inkoken. Voeg 1 koffiel. groenepeperbolletjes toe en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in dikke, schuine sneden. Schik ze in waaiervorm op een bord en lepel er wat saus over. Versier met de resterende frambozen. Serveer met fijne frietjes en sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 40.8 g

Bekijk het recept digitaal