Struisvogelsteak Stroganoff
Struisvogelsteak Stroganoff

Struisvogelsteak Stroganoff

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 4.8 g
Eiwit 41.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de struisvogelsteaks oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de champignons in schijfjes.

  4. Spoel de uitjes en de augurkjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur de struisvogelsteaks 2 min. aan elke kant.

  7. Leg er een vel aluminiumfolie over en laat ± 15 min. verder bakken, afhankelijk van de dikte van het vlees (het mag nog lichtroze zijn).

  8. Intussen verhit u 1 eetl. boter in een kookpan. Bak er de champignonschijfjes in. Besprenkel met wat citroensap en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de uitjes en de augurkjes toe en laat 5 min. afgedekt zachtjes stoven.

  9. Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pan. Hou het warm en maak de braadresten los met de cognac.

  10. Voeg de champignons toe, de mosterd en de room. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  11. Afwerking:
  12. Snij de struisvogelsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met frietjes en een gemengde salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de struisvogelsteaks oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de champignons in schijfjes.

  4. Spoel de uitjes en de augurkjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur de struisvogelsteaks 2 min. aan elke kant.

  7. Leg er een vel aluminiumfolie over en laat ± 15 min. verder bakken, afhankelijk van de dikte van het vlees (het mag nog lichtroze zijn).

  8. Intussen verhit u 1 eetl. boter in een kookpan. Bak er de champignonschijfjes in. Besprenkel met wat citroensap en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de uitjes en de augurkjes toe en laat 5 min. afgedekt zachtjes stoven.

  9. Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pan. Hou het warm en maak de braadresten los met de cognac.

  10. Voeg de champignons toe, de mosterd en de room. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  11. Afwerking:
  12. Snij de struisvogelsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met frietjes en een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 4.8 g
Eiwit 41.8 g

Bekijk het recept digitaal