- Bewaar

- Bewaar
Struisvogelsteak Stroganoff
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de struisvogelsteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Spoel de uitjes en de augurkjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur de struisvogelsteaks 2 min. aan elke kant.
-
Leg er een vel aluminiumfolie over en laat ± 15 min. verder bakken, afhankelijk van de dikte van het vlees (het mag nog lichtroze zijn).
-
Intussen verhit u 1 eetl. boter in een kookpan. Bak er de champignonschijfjes in. Besprenkel met wat citroensap en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de uitjes en de augurkjes toe en laat 5 min. afgedekt zachtjes stoven.
-
Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pan. Hou het warm en maak de braadresten los met de cognac.
-
Voeg de champignons toe, de mosterd en de room. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Afwerking:
-
Snij de struisvogelsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met frietjes en een gemengde salade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de struisvogelsteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Spoel de uitjes en de augurkjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur de struisvogelsteaks 2 min. aan elke kant.
-
Leg er een vel aluminiumfolie over en laat ± 15 min. verder bakken, afhankelijk van de dikte van het vlees (het mag nog lichtroze zijn).
-
Intussen verhit u 1 eetl. boter in een kookpan. Bak er de champignonschijfjes in. Besprenkel met wat citroensap en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de uitjes en de augurkjes toe en laat 5 min. afgedekt zachtjes stoven.
-
Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pan. Hou het warm en maak de braadresten los met de cognac.
-
Voeg de champignons toe, de mosterd en de room. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Afwerking:
-
Snij de struisvogelsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met frietjes en een gemengde salade.