Taart met blauwe bessen en honing
Taart met blauwe bessen en honing

Taart met blauwe bessen en honing

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Energie 2054 kj
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 17.2 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 9.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 45 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Laat lichtjes afkoelen.

  4. Meng de zelfrijzende bloem met het amandelmeel en het zout. Voeg de eieren en de honing toe.

  5. Giet beetje bij beetje de gesmolten boter bij het mengsel en klop met een elektrische klopper tot een glad beslag.

  6. Rol het bladerdeeg uit en leg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 à 26 cm). Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  7. Verdeel de abrikozencompote over het deeg en giet het honingbeslag in de vorm. Werk af met de blauwe bessen.

  8. Zet de taart ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie. Laat afkoelen en werk af met de bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 45 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Laat lichtjes afkoelen.

  4. Meng de zelfrijzende bloem met het amandelmeel en het zout. Voeg de eieren en de honing toe.

  5. Giet beetje bij beetje de gesmolten boter bij het mengsel en klop met een elektrische klopper tot een glad beslag.

  6. Rol het bladerdeeg uit en leg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 à 26 cm). Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  7. Verdeel de abrikozencompote over het deeg en giet het honingbeslag in de vorm. Werk af met de blauwe bessen.

  8. Zet de taart ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie. Laat afkoelen en werk af met de bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Energie 2054 kj
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 17.2 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 9.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal