- Bewaar

- Bewaar
Taartje met carpaccio van sint-jakobsnoten en avocadomousse
Onze drankensuggesties
Bier Sloeber Wijn Château de la Fessardière | A.O.P. Muscadet
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Laat de sint-jakobsnoten ontdooien.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C en zet een brede schotel in de koelkast.
-
Rol ondertussen het vel kruimeldeeg open en snij er 4 cirkels uit (Ø ± 12 cm). Leg ze met het bak papier op een bakplaat. Dek af met bakpapier en nog een bakplaat zodat ze plat blijven. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
-
Maak intussen de carpaccio: snij de sint-jakobsnoten met een scherp mes in dunne schijfjes. Schik naast elkaar in de brede schotel uit de koel kast. Besprenkel de carpaccio met het sap van 1 limoen en 2 eetl. olijfolie. Laat 15 min. marineren in de koelkast.
-
Maak een slaatje: schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Schil de appel en snij in blokjes. Besprenkel beide met het sap van 1/2 limoen en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
-
Maak de avocadomousse: snij het vruchtvlees van de avocado in grove stukken. Besprenkel met het sap van 1/2 limoen. Rasp wat schil van de limoen (tot u een flink mespunt krijgt). Snipper de kervel (u hebt 1 eetl. nodig). Doe de stukken avocado, de mascarpone en 1 eetl. kervel in een kom en mix fijn. Breng op smaak met peper, zout en tabasco. Voeg de limoenzeste toe.
-
Maak een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, peper en zout.
-
Snij de gedroogde tomaten en het bieslook fijn.
-
Verdeel het slaatje over de borden.
-
Schik er een kruimel deegcirkel op en verdeel er de avocadomousse over. Leg er de carpaccio van sint-jakobsnoten dakpansgewijs op.
-
Kruid met zeezout en versier met gedroogde tomaat en bieslook.
-
Garneer het bord met enkele streepjes balsamicovinaigrette.
Onze drankensuggesties
Bier Sloeber Wijn Château de la Fessardière | A.O.P. Muscadet
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Laat de sint-jakobsnoten ontdooien.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C en zet een brede schotel in de koelkast.
-
Rol ondertussen het vel kruimeldeeg open en snij er 4 cirkels uit (Ø ± 12 cm). Leg ze met het bak papier op een bakplaat. Dek af met bakpapier en nog een bakplaat zodat ze plat blijven. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
-
Maak intussen de carpaccio: snij de sint-jakobsnoten met een scherp mes in dunne schijfjes. Schik naast elkaar in de brede schotel uit de koel kast. Besprenkel de carpaccio met het sap van 1 limoen en 2 eetl. olijfolie. Laat 15 min. marineren in de koelkast.
-
Maak een slaatje: schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Schil de appel en snij in blokjes. Besprenkel beide met het sap van 1/2 limoen en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
-
Maak de avocadomousse: snij het vruchtvlees van de avocado in grove stukken. Besprenkel met het sap van 1/2 limoen. Rasp wat schil van de limoen (tot u een flink mespunt krijgt). Snipper de kervel (u hebt 1 eetl. nodig). Doe de stukken avocado, de mascarpone en 1 eetl. kervel in een kom en mix fijn. Breng op smaak met peper, zout en tabasco. Voeg de limoenzeste toe.
-
Maak een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, peper en zout.
-
Snij de gedroogde tomaten en het bieslook fijn.
-
Verdeel het slaatje over de borden.
-
Schik er een kruimel deegcirkel op en verdeel er de avocadomousse over. Leg er de carpaccio van sint-jakobsnoten dakpansgewijs op.
-
Kruid met zeezout en versier met gedroogde tomaat en bieslook.
-
Garneer het bord met enkele streepjes balsamicovinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Sloeber Wijn Château de la Fessardière | A.O.P. Muscadet