Taco's met gemarineerde kalkoenrumsteak
Taco's met gemarineerde kalkoenrumsteak

Taco's met gemarineerde kalkoenrumsteak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 57.4 g
Suiker 12.9 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 39.1 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  4. Snij de kalkoenrumpsteaks in reepjes.

  5. Snipper de rode ui en de koriander fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Spoel de maïs onder koud water en giet af.

  8. Snij de limoen in 4.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof het knoflook en de rode ui glazig.

  12. Voeg de kalkoen, de paprikablokjes en de maïs toe en laat nog 5 min. stoven.

  13. Kruid met de kruidenmix voor taco's en zwarte peper. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 min. sudderen.

  14. Vouw elke tortilla in 4 en schep de vulling erin. Zet rechtop in een ovenschotel en bestrooi met de geraspte cheddar en de helft van de koriander.

  15. Zet de gevulde tortilla's 20 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Werk de taco's af met de rest van de koriander en serveer met een kwartje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  4. Snij de kalkoenrumpsteaks in reepjes.

  5. Snipper de rode ui en de koriander fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Spoel de maïs onder koud water en giet af.

  8. Snij de limoen in 4.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof het knoflook en de rode ui glazig.

  12. Voeg de kalkoen, de paprikablokjes en de maïs toe en laat nog 5 min. stoven.

  13. Kruid met de kruidenmix voor taco's en zwarte peper. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 min. sudderen.

  14. Vouw elke tortilla in 4 en schep de vulling erin. Zet rechtop in een ovenschotel en bestrooi met de geraspte cheddar en de helft van de koriander.

  15. Zet de gevulde tortilla's 20 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Werk de taco's af met de rest van de koriander en serveer met een kwartje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 57.4 g
Suiker 12.9 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 39.1 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel blond abdijbier Wijn Argento Malbec Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal