Tagliatelle met champignons en rucola
Tagliatelle met champignons en rucola

Tagliatelle met champignons en rucola

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kcal
Vet 45.2 g
Koolhydraat 69.7 g
Eiwit 36.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak het knoflook fijn.

  3. Maak de champignons schoon en snij in vier.

  4. Verdeel de paprika's in vier, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snij in blokjes.

  5. Snipper de rucola.

  6. Hak de walnoten grof.

  7. Snij de provolone in dunne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Breng 4 L lichtgezouten water aan de kook in een kookpot en kook de tagliatelle gedurende 3 à 4 min. Giet af.

  10. Verhit intussen 5 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngehakte knoflook 30 sec. Voeg de paprikablokjes, de cayennepeper, de tijm en de Provençaalse kruiden toe en bak gedurende 3 min. Doe er de stukjes champignon bij en bak al roerend gedurende 7 min. Kruid met peper en zout.

  11. Meng 2 eetl. olijfolie en de gebakken groenten onder de tagliatelle.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi elke portie met de walnootpitten, de rucola en de provolone.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak het knoflook fijn.

  3. Maak de champignons schoon en snij in vier.

  4. Verdeel de paprika's in vier, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snij in blokjes.

  5. Snipper de rucola.

  6. Hak de walnoten grof.

  7. Snij de provolone in dunne reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Breng 4 L lichtgezouten water aan de kook in een kookpot en kook de tagliatelle gedurende 3 à 4 min. Giet af.

  10. Verhit intussen 5 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngehakte knoflook 30 sec. Voeg de paprikablokjes, de cayennepeper, de tijm en de Provençaalse kruiden toe en bak gedurende 3 min. Doe er de stukjes champignon bij en bak al roerend gedurende 7 min. Kruid met peper en zout.

  11. Meng 2 eetl. olijfolie en de gebakken groenten onder de tagliatelle.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi elke portie met de walnootpitten, de rucola en de provolone.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kcal
Vet 45.2 g
Koolhydraat 69.7 g
Eiwit 36.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Mooie droge witte biowijn, met heerlijke fruitaroma's. Lang en zacht van smaak, ietwat nerveus. Wijn Domaine du Grand Vaucroze A.C. Côtes du Rhône Wijn Soepele, vlezige rode wijn met lichte pepersmaak. Een genereuze côtes du rhône die heel aangenaam om drinken is.

Bekijk het recept digitaal