Tagliatelle met gepocheerde zalm en romige spinazie

Tagliatelle met gepocheerde zalm en romige spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1107 kcal
Vet 52.9 g
Koolhydraat 94.4 g
Eiwit 64.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Pers de halve citroen.

  5. Rasp de parmezaan fijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng een kookpot met water samen met het bouillonblokje aan de kook. Neem van het vuur en leg de diepgevroren zalmhaasjes 10 min. in het hete water. Schep de vis daarna voorzichtig uit de kookpot en hou warm.

  8. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat al roerend slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat uitlekken.

  10. Verwarm de ricotta al roerend in een kookpot, samen met de room, het citroensap en de geraspte parmezaan. Meng er de spinazie onder. Kruid met peper en nootmuskaat.

  11. Roer de romige spinazie onder de pasta.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en leg er een stukje zalm op. Kruid met zwarte peper van de molen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Pers de halve citroen.

  5. Rasp de parmezaan fijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng een kookpot met water samen met het bouillonblokje aan de kook. Neem van het vuur en leg de diepgevroren zalmhaasjes 10 min. in het hete water. Schep de vis daarna voorzichtig uit de kookpot en hou warm.

  8. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat al roerend slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat uitlekken.

  10. Verwarm de ricotta al roerend in een kookpot, samen met de room, het citroensap en de geraspte parmezaan. Meng er de spinazie onder. Kruid met peper en nootmuskaat.

  11. Roer de romige spinazie onder de pasta.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en leg er een stukje zalm op. Kruid met zwarte peper van de molen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1107 kcal
Vet 52.9 g
Koolhydraat 94.4 g
Eiwit 64.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra White Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. `Coteaux de Dracy' Chardonnay - Château de Dracy

Bekijk het recept digitaal