Tagliatelle met kastanjechampignons en zeevruchten
Tagliatelle met kastanjechampignons en zeevruchten

Tagliatelle met kastanjechampignons en zeevruchten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1004 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 98.1 g
Eiwit 56.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kastanjechampignons in schijfjes.

  3. Meng 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem tot een gladde massa (beurre manié).

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. boter in een brede pan en voeg er de schijfjes kastanjechampignon aan toe. Kruid met peper en zout en roer om met een houten lepel. Strooi er de tijm over en laat 3 min. bakken.

  6. Giet er de witte wijn over en laat voor de helft inkoken. Leng aan met kalfsfond en room en laat gedurende 5 min. koken. Bind lichtjes met beurre manié en laat nog even doorkoken.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan of wok en bak de diepgevroren zeevruchten al roerend gedurende 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Laat even uitlekken en meng onder de saus.

  8. Kook de tagliatelle gaar in 5 L lichtjes gezouten kokend water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Afwerking:
  10. Schep de zeevruchtensaus onder de tagliatelle en dien op in voorverwarmde, diepe borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kastanjechampignons in schijfjes.

  3. Meng 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem tot een gladde massa (beurre manié).

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. boter in een brede pan en voeg er de schijfjes kastanjechampignon aan toe. Kruid met peper en zout en roer om met een houten lepel. Strooi er de tijm over en laat 3 min. bakken.

  6. Giet er de witte wijn over en laat voor de helft inkoken. Leng aan met kalfsfond en room en laat gedurende 5 min. koken. Bind lichtjes met beurre manié en laat nog even doorkoken.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan of wok en bak de diepgevroren zeevruchten al roerend gedurende 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Laat even uitlekken en meng onder de saus.

  8. Kook de tagliatelle gaar in 5 L lichtjes gezouten kokend water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Afwerking:
  10. Schep de zeevruchtensaus onder de tagliatelle en dien op in voorverwarmde, diepe borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1004 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 98.1 g
Eiwit 56.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Droge witte wijn uit Italië met aangenaam bloemige aroma's. Jong en koel drinken. Wijn Clos de la Chapelle A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Wijn Droge witte wijn uit de Loirestreek. Levendig, fris en lichtjes gecorseerd.

Bekijk het recept digitaal