Tagliatelle met paprika, ananas en kippendrumsticks
Tagliatelle met paprika, ananas en kippendrumsticks

Tagliatelle met paprika, ananas en kippendrumsticks

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 976 kcal
Vet 52.2 g
Koolhydraat 72.9 g
Eiwit 50.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in kleine blokjes van 1 cm.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snipper het teentje knoflook fijn.

  6. Pers de limoen.

  7. Giet de ananasstukjes af en vang het sap op.

  8. Kruid de diepgevroren kippendrumsticks met de kippenkruiden, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Meng de olijfolie met het fijngesnipperde knoflook, 4 eetl. ananassap en het limoensap. Kruid met het paprikapoeder, de komijnzaadjes, peper en zout.

  12. Meng met de stukjes ananas, de blokjes wortel, de lente-uitjes en de paprika reepjes. Doe alles in een ovenschaal.

  13. Schik er de kippendrumsticks bovenop en zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Mix ondertussen het roomalternatief met de sprietjes bieslook en kruid met peper en zout.

  15. Haal de ovenschaal op het einde van de bereidingstijd uit de oven. Giet er de bieslookmengeling en de rest van het ananassap langs de rand van de ovenschaal bij.

  16. Bestrooi de kippendrumsticks met de sesamzaadjes en zet nog 10 min. in de oven.

  17. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in kleine blokjes van 1 cm.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snipper het teentje knoflook fijn.

  6. Pers de limoen.

  7. Giet de ananasstukjes af en vang het sap op.

  8. Kruid de diepgevroren kippendrumsticks met de kippenkruiden, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Meng de olijfolie met het fijngesnipperde knoflook, 4 eetl. ananassap en het limoensap. Kruid met het paprikapoeder, de komijnzaadjes, peper en zout.

  12. Meng met de stukjes ananas, de blokjes wortel, de lente-uitjes en de paprika reepjes. Doe alles in een ovenschaal.

  13. Schik er de kippendrumsticks bovenop en zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Mix ondertussen het roomalternatief met de sprietjes bieslook en kruid met peper en zout.

  15. Haal de ovenschaal op het einde van de bereidingstijd uit de oven. Giet er de bieslookmengeling en de rest van het ananassap langs de rand van de ovenschaal bij.

  16. Bestrooi de kippendrumsticks met de sesamzaadjes en zet nog 10 min. in de oven.

  17. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 976 kcal
Vet 52.2 g
Koolhydraat 72.9 g
Eiwit 50.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië Salento I.G.T. Negroamaro Rosato - Piana del Sole - Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal