Tagliatelle met paprika, rucola en sardines
Tagliatelle met paprika, rucola en sardines

Tagliatelle met paprika, rucola en sardines

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 74.4 g
Eiwit 26.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  3. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Giet de sardines af en snij in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.

  8. Voeg de paprikablokjes toe en laat 10 min. stoven. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.

  9. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de gedroogde tomaten toe.

  10. Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pasta met de groenten en de rucola.

  12. Afwerking:
  13. Strooi de geroosterde pijnboompitten over de tagliatelle en verdeel er de sardines over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  3. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Giet de sardines af en snij in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.

  8. Voeg de paprikablokjes toe en laat 10 min. stoven. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.

  9. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de gedroogde tomaten toe.

  10. Kook ondertussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pasta met de groenten en de rucola.

  12. Afwerking:
  13. Strooi de geroosterde pijnboompitten over de tagliatelle en verdeel er de sardines over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 74.4 g
Eiwit 26.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. Grande Réserve 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal