Tagliatelle met spinazie en pompoen en staartvis in witloofsaus
Tagliatelle met spinazie en pompoen en staartvis in witloofsaus

Tagliatelle met spinazie en pompoen en staartvis in witloofsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 792 kcal
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 78 g
Suiker 6.4 g
Vezel 5 g
Eiwit 42.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien. Verwijder indien nodig het vliesje rond de vis.

  3. Verwijder de pitten en de draden uit de halve pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper de rest fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokjes ± 5 min. tot ze zacht zijn. Kruid met peper en zout.

  7. Leg intussen de stukken vis in een kookpot en overgiet met de visfond. Leng aan met water tot de vis onderstaat. Breng aan de kook, zet het vuur af en laat nog 5 min. garen.

  8. Schep de vis uit de kookpot en hou warm.

  9. Doe het witloof bij de visfond en laat tot 1/3 inkoken op een hoog vuur. Giet de room erbij en laat goed doorkoken. Mix de saus glad. Kruid met peper en zout.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng voorzichtig met de pompoen en de spinazie.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de witloofsaus over diepe borden. Schik er in het midden wat tagliatelle met spinazie en pompoen, en de staartvis op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien. Verwijder indien nodig het vliesje rond de vis.

  3. Verwijder de pitten en de draden uit de halve pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper de rest fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de pompoenblokjes ± 5 min. tot ze zacht zijn. Kruid met peper en zout.

  7. Leg intussen de stukken vis in een kookpot en overgiet met de visfond. Leng aan met water tot de vis onderstaat. Breng aan de kook, zet het vuur af en laat nog 5 min. garen.

  8. Schep de vis uit de kookpot en hou warm.

  9. Doe het witloof bij de visfond en laat tot 1/3 inkoken op een hoog vuur. Giet de room erbij en laat goed doorkoken. Mix de saus glad. Kruid met peper en zout.

  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng voorzichtig met de pompoen en de spinazie.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de witloofsaus over diepe borden. Schik er in het midden wat tagliatelle met spinazie en pompoen, en de staartvis op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 792 kcal
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 14.3 g
Koolhydraat 78 g
Suiker 6.4 g
Vezel 5 g
Eiwit 42.7 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal