Tagliatelle met spinazie en scampi
Tagliatelle met spinazie en scampi

Tagliatelle met spinazie en scampi

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 31.1 g
Koolhydraat 75.7 g
Eiwit 51.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een wok of pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  6. Breng ondertussen de room aan de kook samen met de diepgevroren spinazie. Laat 2 min. koken en voeg dan de parmezaan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verhit de olijfolie in een wok of pan en roerbak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Roer onder de roomsaus.

  8. Afwerking:
  9. Schep de scampi's met de saus onder de tagliatelle en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een wok of pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  6. Breng ondertussen de room aan de kook samen met de diepgevroren spinazie. Laat 2 min. koken en voeg dan de parmezaan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verhit de olijfolie in een wok of pan en roerbak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Roer onder de roomsaus.

  8. Afwerking:
  9. Schep de scampi's met de saus onder de tagliatelle en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 31.1 g
Koolhydraat 75.7 g
Eiwit 51.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie' Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. - Fantini - Abruzzo Italië

Bekijk het recept digitaal