Tagliatelle met trio van vis in ricotta-tomatensaus
Tagliatelle met trio van vis in ricotta-tomatensaus

Tagliatelle met trio van vis in ricotta-tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 20.1 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 87.9 g
Suiker 16.8 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 52 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn en pers het knoflook.

  4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's. Snij in fijne reepjes.

  6. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Pel de pruimtomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij ze in 4 en verwijder de zaadjes met een koffielepel.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.

  11. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken.

  12. Voeg de pruimtomaten toe en laat 10 min. stoven. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Mix fijn en meng er de ricotta onder.

  13. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de paprikareepjes en de halve kerstomaten 6 min. Voeg toe aan de tomatensaus.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de diepgevroren vis 4 min. Kruid met zwarte peper en zout en voeg toe aan de tomatensaus.

  16. Meng de pasta onder de saus en roer er de helft van het basilicum onder.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de parmezaan en de rest van het basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn en pers het knoflook.

  4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's. Snij in fijne reepjes.

  6. Snij de kerstomaten in 2.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Pel de pruimtomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij ze in 4 en verwijder de zaadjes met een koffielepel.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.

  11. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken.

  12. Voeg de pruimtomaten toe en laat 10 min. stoven. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Mix fijn en meng er de ricotta onder.

  13. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de paprikareepjes en de halve kerstomaten 6 min. Voeg toe aan de tomatensaus.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de diepgevroren vis 4 min. Kruid met zwarte peper en zout en voeg toe aan de tomatensaus.

  16. Meng de pasta onder de saus en roer er de helft van het basilicum onder.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de parmezaan en de rest van het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 20.1 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 87.9 g
Suiker 16.8 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 52 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal