Tagliatelle verde met pesto
Tagliatelle verde met pesto

Tagliatelle verde met pesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kcal
Vet 39.7 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 81.8 g
Suiker 6.4 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 26.9 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de courgette 5 min. beetgaar.

  8. Voeg de spinazie toe en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de groenten en de pesto onder de pasta.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de pasta met de geraspte parmezaan.

Tip

Pasta naar eigen 'beet' _x001F_- Gebruik een kookpot die voldoende groot is, en vul hem voor 3/4 met water. Zo kan uw pasta `ronddraaien' tijdens het koken. _x001F_- Water kookt sneller zonder zout. Voeg het zout daarom pas toe vlak voor het water kookt. -_x001F_ Doe de pasta in het kookwater als er grote luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen, en volg de kooktijd op de verpakking. Die kooktijd begint als het water opnieuw kookt nadat u er de pasta bij deed. -_x001F_ Haal een stukje pasta uit het kookwater, laat even schrikken onder de kraan en proef. Zacht aan de buitenzijde en licht krokant aan de binnenzijde is `al dente'. Letterlijk betekent dit `naar de tand' en voor Italianen is pasta zo perfect gaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de courgette 5 min. beetgaar.

  8. Voeg de spinazie toe en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de groenten en de pesto onder de pasta.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de pasta met de geraspte parmezaan.

Tip

Pasta naar eigen 'beet' _x001F_- Gebruik een kookpot die voldoende groot is, en vul hem voor 3/4 met water. Zo kan uw pasta `ronddraaien' tijdens het koken. _x001F_- Water kookt sneller zonder zout. Voeg het zout daarom pas toe vlak voor het water kookt. -_x001F_ Doe de pasta in het kookwater als er grote luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen, en volg de kooktijd op de verpakking. Die kooktijd begint als het water opnieuw kookt nadat u er de pasta bij deed. -_x001F_ Haal een stukje pasta uit het kookwater, laat even schrikken onder de kraan en proef. Zacht aan de buitenzijde en licht krokant aan de binnenzijde is `al dente'. Letterlijk betekent dit `naar de tand' en voor Italianen is pasta zo perfect gaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 798 kcal
Vet 39.7 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 81.8 g
Suiker 6.4 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 26.9 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal