- Bewaar

- Bewaar
Tarte tatin met jonge wortelen en manouri
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Terra Solsequia Réserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté Corsica
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de wortelen en verwijder het loof. Snij daarna in de lengte in 2 of 4.
-
Snij de manouri in fijne plakjes.
-
Klop het ei los met 1 eetl. water.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Haal de pitjes uit de halve granaatappel. Hou er enkele apart voor de afwerking.
-
Trek de blaadjes sla los.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen samen met 2 takjes tijm kort. Kruid met pepe en zout. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. bakken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en voeg 2 eetl. honing toe.
-
Schik de wortelen op de bodem van een taartvorm. Leg er de plakjes manouri op. Schik het bladerdeeg op de kaas. Duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm.
-
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verdeel intussen de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Doe de noten in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los.
-
Hak de noten daarna grof.
-
Meng de olijfolie met de frambozenazijn, 1 eetl. honing, de granaatappelpitjes, de platte peterselie, peper en zout. Meng de vinaigrette onder de sla.
-
Haal de bakvorm uit de oven. Leg er een rooster of een groot bord op en draai om. Verwijder dan de bakvorm.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de wortelen met de grofgehakte hazelnoten, de granaatappelpitjes en de rest van de tijm. Geef er het slaatje bij.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Terra Solsequia Réserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté Corsica
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de wortelen en verwijder het loof. Snij daarna in de lengte in 2 of 4.
-
Snij de manouri in fijne plakjes.
-
Klop het ei los met 1 eetl. water.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Haal de pitjes uit de halve granaatappel. Hou er enkele apart voor de afwerking.
-
Trek de blaadjes sla los.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen samen met 2 takjes tijm kort. Kruid met pepe en zout. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. bakken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en voeg 2 eetl. honing toe.
-
Schik de wortelen op de bodem van een taartvorm. Leg er de plakjes manouri op. Schik het bladerdeeg op de kaas. Duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm.
-
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verdeel intussen de hazelnoten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Doe de noten in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los.
-
Hak de noten daarna grof.
-
Meng de olijfolie met de frambozenazijn, 1 eetl. honing, de granaatappelpitjes, de platte peterselie, peper en zout. Meng de vinaigrette onder de sla.
-
Haal de bakvorm uit de oven. Leg er een rooster of een groot bord op en draai om. Verwijder dan de bakvorm.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de wortelen met de grofgehakte hazelnoten, de granaatappelpitjes en de rest van de tijm. Geef er het slaatje bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Terra Solsequia Réserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté Corsica