- Bewaar

- Bewaar
Tarte Tatin van jonge wortelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Verwijder het loof van de wortelen en schil ze. Snij in de lengte in 4.
-
Snij de rode uien in partjes.
-
Klop het ei los met 1 eetl. water.
-
Verkruimel de feta.
-
Vet een taartvorm in met 1 eetl. boter.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen. Kruid met de tijm, peper en grof zout. Zet het vuur lager en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en bedruppel de wortelen met de honing.
-
Schik de wortelen en de rode ui op de bodem van de taartvorm. Leg het bladerdeeg erop en duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm.
-
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi met wat grof zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Haal de taartvorm uit de oven, leg er een groot bord op en draai om. Werk af met de verkruimelde feta, de granaatappelpitten, de balsamicocrème en de geroosterde amandelschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Verwijder het loof van de wortelen en schil ze. Snij in de lengte in 4.
-
Snij de rode uien in partjes.
-
Klop het ei los met 1 eetl. water.
-
Verkruimel de feta.
-
Vet een taartvorm in met 1 eetl. boter.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen. Kruid met de tijm, peper en grof zout. Zet het vuur lager en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en bedruppel de wortelen met de honing.
-
Schik de wortelen en de rode ui op de bodem van de taartvorm. Leg het bladerdeeg erop en duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm.
-
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi met wat grof zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Haal de taartvorm uit de oven, leg er een groot bord op en draai om. Werk af met de verkruimelde feta, de granaatappelpitten, de balsamicocrème en de geroosterde amandelschilfers.