Tarte Tatin van jonge wortelen
Tarte Tatin van jonge wortelen

Tarte Tatin van jonge wortelen

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 21.8 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 11.2 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Verwijder het loof van de wortelen en schil ze. Snij in de lengte in 4.

  4. Snij de rode uien in partjes.

  5. Klop het ei los met 1 eetl. water.

  6. Verkruimel de feta.

  7. Vet een taartvorm in met 1 eetl. boter.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 2 eetl. boter in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen. Kruid met de tijm, peper en grof zout. Zet het vuur lager en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en bedruppel de wortelen met de honing.

  11. Schik de wortelen en de rode ui op de bodem van de taartvorm. Leg het bladerdeeg erop en duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm.

  12. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi met wat grof zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  14. Haal de taartvorm uit de oven, leg er een groot bord op en draai om. Werk af met de verkruimelde feta, de granaatappelpitten, de balsamicocrème en de geroosterde amandelschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Verwijder het loof van de wortelen en schil ze. Snij in de lengte in 4.

  4. Snij de rode uien in partjes.

  5. Klop het ei los met 1 eetl. water.

  6. Verkruimel de feta.

  7. Vet een taartvorm in met 1 eetl. boter.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 2 eetl. boter in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de wortelen. Kruid met de tijm, peper en grof zout. Zet het vuur lager en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en bedruppel de wortelen met de honing.

  11. Schik de wortelen en de rode ui op de bodem van de taartvorm. Leg het bladerdeeg erop en duw de randen van het deeg tussen de wortelen en de bakvorm.

  12. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi met wat grof zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  14. Haal de taartvorm uit de oven, leg er een groot bord op en draai om. Werk af met de verkruimelde feta, de granaatappelpitten, de balsamicocrème en de geroosterde amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 544 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 21.8 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 11.2 g
Zout 1.2 g

Bekijk het recept digitaal